Україна не бойкотуватиме Євро-2023 з дзюдо через допуск на змагання росіян
Україна не бойкотуватиме Євро-2023 з дзюдо через допуск на змагання росіян

Україна не бойкотуватиме Євро-2023 з дзюдо через допуск на змагання росіян

Збірна України з дзюдо візьме участь у чемпіонаті Європи серед чоловіків та жінок, який запланований у 3 до 5 листопада у французькому Монпельє. Про це повідомила Федерація дзюдо України.

Національна команда вирішила не бойкотувати цей турнір через допуск туди “нейтральних” росіян та білорусів. Раніше куди допустили атлетів із Росії та Білорусі.

Федерація дзюдо України вирішила не бойкотувати Євро-2023, щоб не ставити під загрозу кваліфікацію на літню Олімпіаду-2024 у Парижі.

Зараз дивляться

— Можливий пропуск чемпіонату Європи ставить під загрозу кваліфікацію українських дзюдоїстів на Олімпійські ігри 2024 року у Парижі. Зважаючи на ці ризики, президією ФДУ було ухвалено одностайне рішення щодо участі нашої збірної у чемпіонаті Європи-2023 у Монпельє, — йдеться у заяві ФДУ.

До участі у змаганнях Європейський союз дзюдо (EJU) допустив у нейтральному статусі 21 атлета з Росії та Білорусі. Частина з них  представляють силові структури своїх країн та є військовослужбовцями. IJF та EJU не відреагували на звернення ФДУ щодо цих фактів.

Склад збірної України на Євро-2023 з дзюдо

  • Чоловіки: Артем Лесюк, Дільшот Халматов (обидва — до 60 кг), Богдан Ядов (до 66 кг), Михайло Свідрак (до 81 кг), Антон Савицький (до 100 кг), Євгеній Балевський (100+ кг).
  • Жінки: Юлія Гребеножко (до 63 кг), Єлизавета Литвиненко, Юлія Курченко (обидві — до 78 кг), Руслана Булавіна, Христина Гоман (обидві — 78+ кг).

Всього Україна на Євро-2023 буде представлена 11 спортсменами. Зауважимо, що до заявки не потрапила бронзова призерка Олімпіади-2020. Причини непотрапляння невідомі.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело матеріала
loader
loader