Єменські повстанці заявили, що продовжуватимуть бити ракетами по Ізраїлю
Єменські повстанці заявили, що продовжуватимуть бити ракетами по Ізраїлю

Єменські повстанці заявили, що продовжуватимуть бити ракетами по Ізраїлю

Підтримувані Іраном єменські повстанці-хусити пообіцяли, що посилять атаки проти Ізраїлю у відповідь на воєнну операцію ЦАХАЛ проти палестинського угруповання ХАМАС у секторі Гази.

Хусити, які контролюють столицею Ємену Сану, заявили, що вже застосували безпілотники і балістичні ракети в напрямку Ізраїля.

— Збройні сили Ємену… підтверджують, що вони продовжуватимуть завдавати ударів ракетами і безпілотниками доти, поки ізраїльська агресія не припиниться, – йдеться в заяві військових, яку транслював повстанський телеканал Аль-Масіра.

У заяві йдеться, що у вівторок хусити “запустили велику партію балістичних ракет… і велику кількість дронів-каміадзе” в бік Ізраїлю, що стало третьою подібною операцією з моменту початку відповіді Ізраїлю на напад бойовиками ХАМАСу.

Зараз дивляться

Раніше ізраїльські військові заявили, що “вторгнення ворожого літального апарату” призвело до спрацьовування повітряної тривоги в Ейлаті на Червоному морі, а пізніше заявили, що перехопили ракету класу земля-земля, випущену в бік ізраїльської території, яка була успішно перехоплена системою протиповітряної оборони Arrow.

Прем’єр-міністр єменських хуситів Абдельазіз бін Хабтур заявив, що повстанці є “частиною осі опору” проти Ізраїлю, яка включає підтримувані Тегераном угруповання в Лівані, Сирії та Іраку, і воюють як “словом, так і безпілотниками”.

Яка ситуація у Ємені?

Хусити захопили столицю Ємену Сану в 2014 році і контролюють значні території країни.

Ємен опинився у стані громадянської війни з 2014 року: хуситам, яких підтримує Іран, протистоїть уряд Ємену, підтримуваний Саудівською Аравією та іншими арабськими країнами.

Повстанці Ємену завдаватимуть більше ударів по Ізраїлю – що відомо

Скриншот: Google Maps

Повстанці-хусити контролюють столицю Сану та більшу частину півночі країни, включаючи портове місто Ходейда.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

У 2022 році було досягнуто перемир’я між хуситами та урядом Ємену, яке було подовжено на 2023 рік. Завдяки цьому вдалося полегшити гуманітарну ситуацію у країні, але перемир’я не призвело до припинення бойових дій.

Теги за темою
Ізраїль
Джерело матеріала
loader
loader