Поліція відкрила справу через спалах гепатиту А у Вінниці
Поліція відкрила справу через спалах гепатиту А у Вінниці

Поліція відкрила справу через спалах гепатиту А у Вінниці

За фактом спалаху гепатиту А у Вінницькій області поліція відкрила кримінальне провадження. Про це "Суспільному" повідомила речниця відомства Заріна Маєвська.

- Поліцейські Вінниччини почали досудове розслідування за статтею 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням - Ред.) за фактом захворювання людей на гепатит А. Поліцейські разом із профільними службами МОЗ проводять слідчі дії, — сказала Маєвська.

Наразі гепатит А підтвердили у 143 людей, з них 25 дітей. Усі вони перебувають на стаціонарному лікуванні у медзакладах Вінниччини. Серед хворих – один пацієнт у важкому стані. Є й позитивна динаміка: 25 пацієнтів одужали і їх вже виписали з лікарні.

- Пацієнт перебуває в одному зі стаціонарів області вже не перший день, але у нього пішла друга хвиля захворювання, характерного для вірусного гепатиту. Це повторне підняття температури, інтоксикаційний синдром і суттєве збільшення біохімічних показників, які вказують на порушення функцій печінки. Пацієнт віком за 50 років та має низку супутніх патологій, - про це під час брифінгу розповіла заступниця директорки профільного департаменту області Тетяна Бондаренко.

Спалах гепатиту А на Вінниччині почався у середині жовтня. МОЗ України вважає його надзвичайною ситуацією на рівні області.

 

Теги за темою
Вінниця
Джерело матеріала
loader
loader