Армія Саудівської Аравії приведена в стан підвищеної готовності
Армія Саудівської Аравії приведена в стан підвищеної готовності

Армія Саудівської Аравії приведена в стан підвищеної готовності

Саудівська Аравія і хусити в Ємені були близькі до укладання миру в війні, що триває з 2015 року, але після загибелі чотирьох своїх солдатів Ер-Ріяд привів армію в режим бойової готовності.

Збройні сили Саудівської Аравії привели у стан підвищеної бойової готовності після зіткнень із воєнізованим угрупуванням із Ємену “Ансар Аллах” (хусіти). Про це у понеділок, 30 жовтня, повідомляє .

Повідомляється, що минулого тижня в бою з хуситами в південно-західній провінції Джазан на кордоні з Єменом загинули четверо саудівських солдатів. 

Зіткнення відбулися після запуску хуситами крилатих ракет і безпілотників по Ізраїлю 19 жовтня, які, як пише видання з посиланням на Пентагон, були перехоплені американським есмінцем у Червоному морі, а також засобами ППО Саудівської Аравії.

Військовослужбовці Саудівської Аравії загинули вперше з минулого квітня, коли Ер-Ріяд уклав попереднє перемир’я з хуситами. До ескалації сторони були близькими до укладення угоди, незважаючи на загибель у вересні чотирьох бахрейнських службовців, які служили в саудівській коаліції.

Відзначається, що протоколи, пов’язані з підвищеним станом готовності, були активовані у всіх видах збройних сил Саудівської Аравії.

Офіційні особи Саудівської Аравії попередили США про те, що наземна операція Ізраїлю в Секторі Гази може стати катастрофою для Близького Сходу. 

Президент Ірану Ібрагім Раїсі заявив, що Ізраїль своїми діями “перейшов червоні лінії”, що може “змусити всіх вжити заходів”.



Теги за темою
Ізраїль
Джерело матеріала
loader
loader