День усіх святих: історія свята та привітання
День усіх святих: історія свята та привітання

День усіх святих: історія свята та привітання

Традиційно 1 листопада відзначається День усіх святих. У католицькому календарі це свято має найвищий ранг, тому сьогодні всі віряни повинні неодмінно відвідати месу.

Також на День усіх святих заведено вшановувати пам’ять померлих родичів.

День усіх святих – історія свята

Історія виникнення свята має язичницькі корені. Спочатку День усіх святих відзначався 13 травня – на згадку про освячення папою Боніфацієм IV язичницького храму Пантеону в 609 або 610 році.

Зараз дивляться

Однак у VIII столітті 1 листопада папа Григорій III освятив одну з капел собору святого Петра на честь усіх святих і змінив дату свята.

Сто років потому папа Григорій IV постановив, що католики повинні святкувати День усіх святих 1 листопада.

Вважається, що ця дата була обрана невипадково, оскільки 1 листопада кельти відзначали свято Самайн, яке було пов’язане із вшануванням померлих.

У низці країн світу католицький День усіх святих є офіційним вихідним днем на загальнодержавному рівні.

Привітання з Днем усіх святих

Вітаю з Днем усіх святих і бажаю, щоб твій ангел тебе оберігав від усіх негараздів. Щоб святі лики і яскраве полум’я свічок осяяли твоє життя благодаттю, щоб твоє щастя було не по зубах темним силам, щоб твоє серце згадало самовіддані вчинки всіх святих і направило тебе на шлях благодіянь і добра.

***

Вітаю з Днем усіх святих! Бажаю, щоб життя було світлим, благополучним, щасливим та  успішним. Бажаю втіхи для душі, чуйності серця, доброти і миру, добра і ласки, міцного здоров’я і надії на краще.

***

З Днем усіх святих вас вітаємо!
Любові та миру бажаємо.
Нехай у небо ангели летять,
А всі святі вас оберігають.

Нехай радість цей день несе,
Нехай вам завжди в усьому щастить.
У душі спокою вам, тепла,
І в серці нехай завжди буде доброта!

***

У День всіх святих бажаю тобі міцної істинної віри, довгих років життя, добробуту, достатку та добрих людей поруч. Нехай бережуть тебе ангели від гріха та спокуси. Зі святом!

***

Бажаю в День усіх святих миру та добробуту! Нехай ангели оберігають ваш дім, а зло ніколи не переступає поріг. Бажаю міцного здоров’я та довгих років життя вам та вашим рідним.

Теги за темою
Свята
Джерело матеріала
loader
loader