Наземна операція у Газі: Ізраїль оприлюднив дані про втрати та повідомив подробиці
Наземна операція у Газі: Ізраїль оприлюднив дані про втрати та повідомив подробиці

Наземна операція у Газі: Ізраїль оприлюднив дані про втрати та повідомив подробиці

У палестинському анклаві тривають важкі бої

Бойові дії між ізраїльською армією і терористами ХАМАС набирають обертів. У Секторі Газа продовжуються наземні операції ЦАХАЛ.

Як повідомляє Times of Israel, цієї ночі Армія оборони Ізраїлю завдала ударів по десятках цілей ХАМАС. За даними ЦАХАЛ, з початку війни зазнали ударів вже близько 11 тисяч об'єктів, що належать ХАМАС та іншим терористичним групам.

Так, за даними ізраїльських військових, вночі наземні сили наказали ВПС завдати удару по будівлі в Джабалії, де зібралися кілька бойовиків ХАМАС. У ЦАХАЛ зазначили, що багатоповерхова будівля була "розташована поблизу школи, медичного центру та державних установ".

Також зазначається, що Військово-повітряні сили також завдали ударів по командним центрам ХАМАС та іншим терористичним осередкам. У ЦАХАЛ повідомили, що наземні сили помітили автомобіль з протитанковою керованою ракетою, який їхав до них на півночі Гази, і скерували літак для його удару.

Крім того, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант оприлюднив заяву про загибель дев'яти солдатів у боях на півночі Гази. "Загибель бійців ЦАХАЛ в боях проти терористів ХАМАС в Газі є важким і болючим ударом. Наші серця та думки з їхніми дорогими сім’ями", – заявив він.

Загиблі бійці ЦАХАЛ

Міністр підкреслив, що досягнення важких боїв у глибині Сектора Газа, на жаль, даються високою ціною. "Ми готові до тривалої та складної кампанії, яка вимагає мужності, рішучості та наполегливості — ми переможемо", — сказав він.

Також були названі імена загиблих солдатів: лейтенант Аріел Райх, 24 роки, з Єрусалиму; капрал Асіф Люгер, 21 рік, з Ягура; сержант Аді Данан, 20 років, з Явне; штабний сержант Халель Соломон, 20 років, з Дімони; штабний сержант Ерез Мішловський, 20 років, з Ораніт; штабний сержант Аді Леон, 20 років, з Нілі; капрал Ідо Овадія, 19 років, з Тель-Авіва; капрал Ліор Сімінович, 19 років, з Герцлії і штабний сержант Рой Даві, 20 років, з Єрусалиму. Райх і Люгер служили в 77-му батальйоні 7-ї бронетанкової бригади, тоді як решта солдатів входила до складу батальйону Цабар піхотної бригади Гіваті.

Солдати Гіваті загинули після того, як бронемашина, в якій вони перебували, була вражена протитанковою керованою ракетою, випущеною ХАМАСом. Ще четверо військових отримали поранення, в тому числі один важкий. Бійці 77-го батальйону загинули після того, як їх танк наїхав на вибуховий пристрій. У цьому ж інциденті ще двоє військових отримали серйозні поранення.

Танк ЦАХАЛ у Газі

У вівторок, 31 жовтня, ЦАХАЛ оголосив, що двоє солдатів Гіваті були вбиті під час окремих зіткнень у секторі Газа. Також минулої доби ще один солдат з батальйону Ротем Гіваті був важко поранений в окремих зіткненнях з терористами в Секторі Гази.

Всього кількість ізраїльських військових, які загинули у боях у Секторі Газа з початку війни, зросла до 11.

Нагадаємо, в понеділок, 30 жовтня, у ході авіаудару, завданого Ізраїлем, було ліквідовано командира батальйону ХАМАС "Бейт-Лахія" Насіма Абу Аджина. Він командував терористами, які вранці 7 жовтня вчинили напади на кібуц Ерез та селище Нетів а-Асара, де вбили десятки ізраїльтян.

Теги за темою
Ізраїль
Джерело матеріала
loader
loader