У США помер чоловік, якому пересадили серце свині
У США помер чоловік, якому пересадили серце свині

У США помер чоловік, якому пересадили серце свині

В США помер чоловік, якому провели другу в історії медицини пересадку свинячого серця. Це відбулося майже через шість тижнів після проведеної операції. Про це повідомляє UMMS.

58-річний Лоуренс Фосетт отримав модифіковане свиняче серце 20 вересня. Ця інноваційна трансплантація стала останньою надією для чоловіка, який опинився на фінальній стадії серцевої недостатності і не міг пройти традиційну трансплантацію через супутні захворювання. Після операції протягом першого місяця чоловік не проявив жодних ознак відторгнення нового органу і активно відновлювався, займаючись фізіотерапією та намагався повернутися до активного способу життя.

Проте, декілька днів перед трагічною подією, у Лоуренса Фосетта почали з'являтися ознаки відторгнення пересадженого серця. Це призвело до його смерті. Медики планують ретельно проаналізувати результати операції, аби уникнути можливих ускладнень у майбутніх трансплантаціях.

Це вже другий випадок ксенотрансплантації (трансплантація органів від одного біологічного виду - іншому. - Ред.), який став можливим завдяки модифікованому свинячому серцю, проведений в цьому медичному закладі. Першу успішну операцію цього типу лікарі виконали у 2022 році пацієнті Девіді Беннетті, який прожив ще два місяці після трансплантації.

 

 

Теги за темою
США
Джерело матеріала
loader
loader