СБУ затримала адвоката, який "переписував" майно морпорту Херсона на баланс "адміністрації Сальдо". Фото
СБУ затримала адвоката, який "переписував" майно морпорту Херсона на баланс "адміністрації Сальдо". Фото

СБУ затримала адвоката, який "переписував" майно морпорту Херсона на баланс "адміністрації Сальдо". Фото

У Херсоні спіймали місцевого адвоката, який під час окупації міста став на бік Російської Федерації та влаштувався в "адміністрацію" колаборанта Володимира Сальдо. Чоловік займався незаконним переоформленням майна на загарбників, а також закликав мешканців міста до співпраці з ворогом.

Служба безпеки України затримала пособника окупантів й оголосила йому про підозру за ч. 1 ст. 111-2 КК (допомога державі-агресору). Про це повідомляється на офіційному сайті СБУ.

Жителя Херсона заарештовано рішенням суду. Якщо його провину буде доведено, він може сісти у в'язницю на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Слідчі встановили, що адвокат після того, як ЗС РФ захопили Херсон, підтримав противника й отримав крісло голови створеного агресором "бюро технічної інвентаризації". Колаборант міг бути призначений на цю посаду за особистої протекції гауляйтера Сальдо.

Адвокат займався "перереєстрацією" майна Херсонського морського порту на баланс окупаційного "мінтранспорту РФ".

Також він безпосередньо брав участь у незаконній "інвентаризації" місцевого комунального підприємства "Міське дорожнє управління" та передачі окупантам його основних фондів.

Крім того, колаборант закликав місцевих жителів вступати до лав загарбницьких органів Росії, за що обіцяв зарплату в рублях і лояльне ставлення з боку росіян.

Коли Сили оборони України деокупували Херсон, підозрюваний намагався переховуватися від правосуддя, але співробітникам правоохоронних органів вдалося встановити його місцезнаходження.

Адвокат-зрадник перебуває під вартою

Як писав OBOZ.UA:

– 12 років в'язниці отримав учасник російської агентурної мережі ФСБ, який під виглядом журналіста збирав і "зливав" ворогові дані про Сили оборони України на Харківщині та Донбасі. Колаборанта було затримано зі своїми трьома спільниками у березні цього року.

– Також СБУ разом із Нацполіцією спіймала диверсанта, який працював на російську військову розвідку і планував підірвати кілька АЗС в Україні. Для цього він хотів використати саморобні вибухові пристрої.

– У Вінницькій, Миколаївській і Закарпатській областях Служба безпеки затримала ще трьох "чорних зброярів". Організатори нелегального бізнесу намагалися продати зброю та боєприпаси, у тому числі російські, знайдені на деокупованих територіях півдня і сходу нашої держави.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader