ЦАХАЛ розпочав операцію зі знищення тунелів ХАМАС у секторі Газа: з'явилися подробиці
ЦАХАЛ розпочав операцію зі знищення тунелів ХАМАС у секторі Газа: з'явилися подробиці

ЦАХАЛ розпочав операцію зі знищення тунелів ХАМАС у секторі Газа: з'явилися подробиці

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розпочала широкомасштабну операцію, мета якої – знищення тунелів ХАМАС у секторі Газа, що перейшли під контроль ізраїльських військових від моменту початку наземного наступу. Завдання виконують інженерні підрозділи.

Станом на ранок 2 листопада було зруйновано близько сотні тунелів. У цю цифру не включено сотні шахт і тунелів, зруйнованих за допомогою авіації, пише Walla.

Щоб перекрити противнику ходи переміщення, сапери використовують різні типи роботів і вибухові пристрої, міни-пастки та інше.

"Можливо, спочатку їм вдавалося нас турбувати, вжалити, стріляючи з виходів із тунелів, але після того, як ми встановили контроль над районами, почалася інженерна операція", – повідомив журналістам старший офіцер Південного командування ЦАХАЛ.

Військовий заявив, що тунелі ХАМАС стануть "зоною смерті" для терористів. "Вони зробили помилку, вони обрали місце, звідки їм не втекти. Вони помруть у тунелях", – сказав він.

Ексзамначальника штабу ЦАХАЛ Яїр Голан у коментарі "Армейському радіо" пояснив, що для виконання операції ізраїльським військовослужбовцям не потрібно заходити у ворожі тунелі, де рівень небезпеки занадто високий і де вони майже напевне отримали б поранення.

"Мудрість полягає в тому, щоб знайти входи та запечатати їх", – зазначив Голан.

Сектор Газа на карті

Додамо: тунелі ХАМАС є великим лабіринтом, який використовується для зберігання ракет і схованок із боєприпасами, а також дає можливість бойовикам пересуватися непомітно.

Як писав OBOZ.UA:

– 1 листопада в Армії оборони Ізраїлю заявили про прорив передової лінії оборони терористів ХАМАС у північній частині анклаву.

– Евакуація іноземців із сектору Газа вже розпочалася, проте громадяни України поки що не входять до цієї групи.

– У Газі 1 листопада знову було відключено інтернет і зв'язок. Тим часом через контрольно-пропускний пункт "Рафах" до сектору Газа заїхали десятки вантажівок із гуманітарною допомогою.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader