Очільник Авдіївської ВЦА: У росіян нова ціль – захопити коксохімічний завод
Очільник Авдіївської ВЦА: У росіян нова ціль – захопити коксохімічний завод

Очільник Авдіївської ВЦА: У росіян нова ціль – захопити коксохімічний завод

Голова Авдіївської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш в ефірі національного телемарафону заявив, що російські окупанти поставили перед собою нову ціль, яка полягає у захопленні Авдіївського коксохімічного заводу.

"Є перехоплення, навіть у телеграм-каналах розвивають усю цю історію. Тепер у них нова ціль – це коксохім, треба "взяти коксохім" і крапка. Ми розуміємо, що третя хвиля з дня на день почнеться, зараз трохи просохнуть ґрунти й вони поїдуть, бо є певне накопичення. Ми це бачимо й чуємо", – розповів Барабаш.

За його словами, біля Авдіївки не вщухають стрілецькі бої, ворог постійно обстрілює позиції українських захисників та не полишає спроб штурмувати.

Барабаш повідомив, що під час своїх намагань наступати російські загарбники не використовують техніку, а відправляють лише піхоту, яка намагається штурмувати Авдіївку на півдні й півночі.

Напередодні російські військові пропагандисти заявляли, що ЗС РФ нібито намагалися вдарити по коксохіму, але українська протиповітряна оборона збила всі ракети. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко розповів 24 каналу, що захопити підприємство майже нереально, адже воно розташоване поблизу логістичної артерії. Коваленко підкреслив, що "там буде те, чого не було в Маріуполі – матеріально-технічне забезпечення авдіївського гарнізону".
  • Вчора, 2 листопада, речник ЗСУ Штупун повідомив, що на Авдіївському напрямку росіяни наразі перегруповуються і кількість боєзіткнень там протягом минулої доби зменшилась. У районі Мар'їнки градус напруги не спадає – окупанти постійно атакують невеликими групами піхоти.

Дивіться також: Бійці 47 ОМБр показали кадри з-під Авдіївки: знищили танки, БТРи та окупантів – відео

Теги за темою
війна
Джерело матеріала
loader
loader