Ходжес заявив, що на Заході бояться звільнення Криму
Ходжес заявив, що на Заході бояться звільнення Криму

Ходжес заявив, що на Заході бояться звільнення Криму

Звільнення півострова може призвести до ядерного конфлікту, вважають західні політики.

Колишній командувач армією США у Європі Бен Ходжес заявив, що він помилився у своїх розрахунках щодо звільнення Криму влітку 2023 року.

Про це інформує Радіо Свобода.

Він заявив, що був дуже спантеличений тим, що президент США і канцлер Німеччини відмовляються надати Україні те, що потрібно для звільнення Криму.

"Я був упевнений, що наразі адміністрація США зрозуміє, що нам потрібно допомогти Україні перемогти. А запорука перемоги – це звільнення Криму", - заявив генерал.

Ходжес зазначив, що для звільнення півострова потрібна високоточна далекобійна зброя.

"І Сполучені Штати, і Німеччина поки що відмовилися здійснювати такі поставки. Я помилявся щодо цього. І тому українці стикаються з більшими труднощами, ніж я очікував", - сказав він.

Генерал заявив, його думку країни Заходу не дають Україні достатньої військової допомоги через побоювання ядерного конфлікту.

"Я вважаю, що є політичне рішення не надавати таку підтримку. Я чую різні виправдання, але всі вони непереконливі. Адміністрація США боїться, що Росія може застосувати ядерну зброю, якщо буде виглядати, що вони скоро втратять Крим", - сказав Ходжес.

Він заявив, що є багато людей, які зосереджувалися довгий час на Росії як на великій державі, і тому вони не можуть прийняти ідею, що Москва може зазнати краху.

"Або вони вірять, що якщо це станеться, це буде надто великою катастрофою. Вони не знають, що робити з можливим розвалом РФ", - пояснив екскомандувач армією США у Європі.

Крім того, ми раніше інформували, що Росія незаконно етапує на свою територію кримськотатарських політв'язнів.

  • У Криму окупанти проводять потужні маневри: Гуменюк назвала причину
  • До Криму на вокзал прибувають новомобілізовані із РФ: територія оточена
  • Коли Україна вперше вдарила по Криму ракетами ATACMS: Залужний назвав дату
Джерело матеріала
loader
loader