Дубінському вручили підозру через організацію схеми незаконного виїзду за кордон
Дубінському вручили підозру через організацію схеми незаконного виїзду за кордон

Дубінському вручили підозру через організацію схеми незаконного виїзду за кордон

Народному депутату Олександру Дубінському (позафракційний) вручили підозру через організацію схеми незаконного виїзду чоловіків за кордон. Співробітники СБУ передали підозру особисто в руки нардепу. Про це повідомила пресслужба відомства.

- За матеріалами слідства, депутату вдалося нелегально переправити до сусідньої європейської країни рідного брата своєї цивільної дружини. Для реалізації оборудки парламентар використовував підконтрольну громадську організацію, щоб через неї вносити «потрібних людей» у систему «Шлях» нібито як волонтерів. Встановлено, що частину документів, необхідних для втечі «клієнта» за межі України, народний депутат зберігав у свого експомічника – депутата Київської обласної ради 8-го скликання, а також у директора підконтрольної громадської організації, - розповіли в СБУ.

Дубінський підтвердив отримання підозри. У телеграмі він написав: "Щойно кишенькове Банкове ДБР вручило мені підозру за критику Єрмака та Зеленського".

Окрім Дубінського, підозру отримав директор залученої до схеми громадської організації за тією ж статтею - незаконне переправлення осіб через державний кордон. Вирішується питання про обрання фігурантам запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання до 7 років тюрми.

1 листопада у Дубінського пройшли обшуки за цією справою. Нардеп звинувачення відкидає.

9 серпня Олександра Дубінського повідомили про підозру в службовій підробці документів для виїзду за кордон. Улітку він залишив Україну під приводом супроводження батька на лікування. Печерський районний суд Києва обрав нардепу запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з носінням електронного браслета.

 

Теги за темою
СБУ
Джерело матеріала
loader