Туреччина відкликає посла з Тель-Авіву через події в Газі
Туреччина відкликає посла з Тель-Авіву через події в Газі

Туреччина відкликає посла з Тель-Авіву через події в Газі

Туреччина заявила, що відкликає свого посла в Тель-Авіві (Ізраїль) Шакіра Торнулара через гуманітарну кризу, яка виникла в секторі Гази. 

Про це йдеться в прес-релізі Міністерства зовнішніх справ Туреччини, опублікованому на сайті відомства 4 листопада.  

В заяві Анкара звинуватила Ізраїль в блокування надання допомоги мешканцям Гази та в ігноруванні закликів припинити обстріли території.

"З огляду на гуманітарну трагедію, яка розгортається в Газі через відмову ізраїльської сторони прийняти заклики до припинення вогню, триваючі обстріли цивільного населення та безперервне та безперервне блокування гуманітарної допомоги, було прийнято рішення відкликати нашого посла в Тель-Авіві Шакіра Озкана Торунлара до Анкари для консультацій", - йдеться в заяві. 

Ізраїль відкликав послів з Туреччини через заяву Ердогана

28 жовтня Ізраїль оголосив, що відкликає всіх своїх послів з Туреччини через різкі слова лідера країни Реджепа Тайіпа Ердогана. В цей день політик в рамках масштабного протесту на підтримку палестинців сказав, що готовий оголосити Заходу та Ізраїлю релігійну війну через "різанину", яка триває в секторі Гази. Тоді він акцентував, що ця територія колись належала Туреччині. 

Це не сподобалося Ізраїлю. На слова Ердогана відреагував глава МЗС Ізраїлю Елі Коен. 

Теги за темою
війна Ізраїль Туреччина
Джерело матеріала
loader