Ізраїль вперше в історії збив ракету в космосі
Ізраїль вперше в історії збив ракету в космосі

Ізраїль вперше в історії збив ракету в космосі


Система протиракетної оборони Arrow збила ракету, випущену підтримуваними Іраном повстанцями-хуситами в Ємені, за межами атмосфери Землі.

Ізраїль вперше у світі збила балістичну ракету за межами атмосфери Землі. Про це у неділю, 5 листопада  видання The Telegraph. 

Повідомляється, що 31 жовтня балістична ракета була запущена з Ємену підтримуваними Іраном хуситами та пролетіла понад 1600 км над Аравійським півостровом на шляху до своєї цілі, ізраїльського портового міста Ейлат.

У відповідь Ізраїль застосував свою систему протиракетної оборони Arrow, щоб збити балістичну ракету за межами земної атмосфери, що вважається першим бойовим зіткненням, яке коли-небудь відбувалося в космосі.

У своїй заяві ЦАХАЛ заявив, що системи ВПС відстежили траєкторію ракети і перехопили її “в найбільш відповідний оперативний час і в найбільш відповідному місці”.

 
Israel Army

Відомо, що ВПС Ізраїлю мають на озброєнні кілька батарей системи Arrow 2, яка використовує гіперзвуковий перехоплювач для знищення ракет, що летять у космосі.

Міністерство оборони Ізраїлю опублікувало відео, на якому показано момент перехоплення. Там можна ледве помітити циліндричну форму балістичної ракети перед тим, як на екрані зʼявляється вибух.

בימים האחרונים זוהה על ידי מערכות הבקרה והגילוי של חיל האוויר, טיל שיוט, ששוגר מדרום מזרח אל עבר המרחב האווירי של מדינת ישראל. המערכות עקבו אחרי מסלולו של טיל השיוט והזניקו מטוסי קרב ממערך ה״אדיר״, אשר יירטו אותו בהצלחה >>

— דובר צה״ל דניאל הגרי – Daniel Hagari (@IDFSpokesperson)

“Успішне перехоплення – це набагато більше, ніж захист жителів Ейлата та завдавання удару по хвалькуватості хуситів, – наводить видання слова речника ЦАХАЛу Даніеля Хагарі. – Насамперед, це доводить Ірану, який стояв за запуском і постачанням ракети, що Ізраїль має здатність діяти проти його ракетної програми, і це має набагато ширші наслідки для регіонального конфлікту”.

Ізраїль не погодиться на припинення вогню в Газі, якщо терористичне угрупування ХАМАС не звільнить заручників, яких воно утримує. 

Армія оборони Ізраїлю завдала ударів по військовій інфраструктурі Хезболла у відповідь на запуски з території Лівану. 



Теги за темою
Ізраїль Космос ракета
Джерело матеріала
loader
loader