Канада передала українським рятувальникам роботів для дистанційного розмінування
Канада передала українським рятувальникам роботів для дистанційного розмінування

Канада передала українським рятувальникам роботів для дистанційного розмінування

Українські рятувальники отримали від уряду Канади шість роботів для дистанційного розмінування територій. Про це повідомила прес-служба ДСНС.

- Нові роботизовані комплекси DIGITAL VANGUARD-S допомагатимуть українським піротехнікам знешкоджувати вибухонебезпечні боєприпаси у населених пунктах. Роботизовані комплекси DIGITAL VANGUARD-S передані піротехнічним підрозділам Миколаївської, Запорізької областей та саперам Луганського гарнізону, які наразі працюють у Херсонській області, а також Мобільному рятувальному центру швидкого реагування, Міжрегіональному центру швидкого реагування ДСНС України та Другому повідомили у прес-службі відомства.

Роботи-сапери допоможуть у розмінуванні регіонів. Фото: dsns.gov.ua

Завдяки бездротовому та провідному з'єднанню роботи можуть працювати до п'яти годин та виконувати різні завдання – дистанційно знищувати вибухонебезпечні предмети або розвідку місцевості. DIGITAL VANGUARD-S має три встановлені камери, завдяки яким оператор стежить за проведенням маніпуляцій, отримує в режимі реального часу чітке та якісне зображення місця проведення робіт.

Такі технологічні можливості дозволяють йому не підходити близько до вибухонебезпечних предметів. А завдяки невеликим габаритам та маневровості роботи можуть використовуватись у важкодоступних місцях, кажуть рятувальники.

За оцінками ДСНС, сьогодні близько 30% (174 тис. кв. км) від загальної площі України потенційно небезпечні. А тому сучасне обладнання допоможе саперам швидше та з меншим ризиком для здоров'я та життя дистанційно проводити розвідку та знешкоджувати боєприпаси.









У ДСНС додають, що всього з початку широкомасштабного вторгнення РФ на території України знешкоджено 450 998 одиниць вибухонебезпечних предметів та 2892 кг вибухової речовини, серед знищеної - 3122 авіаційні бомби. Обстежено територію площею понад 107 920 га.

Теги за темою
ДСНС
Джерело матеріала
loader