Російська армія змінює тактику під Бахмутом: що задумали окупанти
Російська армія змінює тактику під Бахмутом: що задумали окупанти

Російська армія змінює тактику під Бахмутом: що задумали окупанти

Воїни Сил оборони України продовжують утримувати ініціативу на Бахмутському напрямку.

Армія Росії намагається змінити тактику на Бахмутському напрямку через численні невдачі.

Про це в ефірі телемарафону розповів український військовий Юрій Федоренко, який командує ротою безпілотних авіаційних комплексів "Ахілес" 92-ї окремої механізованої бригади

За його словами, бої під Бахмутом тривають 24 години на добу – постріли гармат не стихають ні вночі, ні вдень. Однак росіяни намагаються змінювати тактику ведення боїв, щоб здобути хоч якісь успіхи. Однак ініціатива, як і раніше, на боці Збройних Сил України.

Зокрема, росіяни намагаються змінити особовий склад, який бере участь у штурмах. На деяких ділянках Бахмутського напрямку окупанти пускають у штурми мобілізованих чи загарбників із підрозділу "Штурм Z". А на деякі ділянки перекидають професійно підготовлених окупантів-контрактників.

"Десь ворог штурмує лише живою силою за підтримки артилерійських засобів, а десь за підтримки броньованої техніки", – розповів Юрій Федоренко.

Крім того, армія Росії активно використовує безпілотники, на багатьох ділянках фронту під Бахмутом, тож насичення БПЛА досить потужне. Своєю чергою, українська армія має засоби для виявлення та приземлення ворожих дронів.

Нагадаємо, на Бахмутському напрямку 5 листопада ворог 4 рази намагався відновити втрачене положення поблизу Кліщіївки та Андріївки. Успіху не мав. Вів безуспішні штурмові дії в районах Богданівки, Хромового та Південного Донецької області, де наші захисники відбили ще 5 атак.

  • ЗСУ розширюють відбитий у ворога плацдарм на лівому березі Дніпра - ISW
  • ЗСУ продовжують наступальну операцію, у росіян - провали: зведення Генштабу
  • На Таврійському напрямку ворога косить шквал вогню: які втрати в окупантів
Джерело матеріала
loader