"З ним веде справу адміністрація Байдена": Трамп заявив, що не приїде в Україну на запрошення Зеленського
"З ним веде справу адміністрація Байдена": Трамп заявив, що не приїде в Україну на запрошення Зеленського

"З ним веде справу адміністрація Байдена": Трамп заявив, що не приїде в Україну на запрошення Зеленського

45 президент США Дональд Трамп заявив, що не приїде в Україну на запрошення глави держави Володимира Зеленського. Він пояснив це тим, що із президентом України зараз веде комунікацію адміністрація Джо Байдена.

Про це повідомляє видання Newsmax. Так, Трамп "шановно відмовився" від запрошення.

"Я дуже поважаю президента Зеленського, але думаю, що було б недоречно їхати в Україну в цей час. З ним зараз має справу адміністрація Байдена, і мені не хотілося б створювати конфлікт інтересів", – заявив він.

Варто зазначити, що Зеленський запросив Трампа до України у неділю.

"Що я можу сказати? Ми будемо раді вітати його в Україні. Президент Байден уже був у Києві, і він, гадаю, зрозумів певні речі, які можна зрозуміти, тільки перебуваючи тут. Мені буде достатньо не більше 24 хвилин, щоб пояснити пану Трампу , Що домовитися про мир за 24 години у нього не вийде", – сказав він.

Нагадаємо, у березні Трамп стверджував, що зміг би запобігти повномасштабній війні в Україні, а якби вона і почалася, за його словами, зупинити кровопролиття можна за 24 години. 45-й президент просто пожертвував частину українських територій Москві.

"Я міг би це зробити. У гіршому випадку, я міг би домовитися про те, щоб Росія щось захопила. Ви ж знаєте, що в Україні є певні райони, які є російськомовними, відверто кажучи, але домовитися можна було б" – зауважив кандидат на посаду 47-го президента США.

Тоді лідер України Зеленський відреагував на це скандальне зауваження Трампа. Він резонно зазначив, що американський політик міг би втілити свої слова в реальність, коли займав Овальний кабінет у той час, як війна з Росією вже тривала кілька років.

Як повідомляв OBOZ.UA, під час свого правління Трамп тиснув на президента Зеленського, щоб той допоміг йому запустити безпідставні корупційні розслідування проти свого опонента Джо Байдена. Ця телефонна розмова лягла в основу першого імпічменту Трампа.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader