Частякова попередили, що гранати бойові: в МВС розповіли про деталі трагедії
Частякова попередили, що гранати бойові: в МВС розповіли про деталі трагедії

Частякова попередили, що гранати бойові: в МВС розповіли про деталі трагедії

Колега Геннадія Частякова, який подарував йому на день народження коробку, в якій була пляшка алкоголю та 6 гранат, попереджав його, що ці боєприпаси бойові, але загиблий, ймовірно, не сприйняв це серйозно.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини розповіла речниця МВС Мар’яна Рева.

– Наразі відомо, що граната, яка вибухнула, була подарунком. І у нас вже є свідчення особи, яка подарувала цей презент. Він був у вигляді коробки. Всередині знаходилися пляшка алкоголю та шість гранат. Як говорить сам ймовірний підозрюваний (його процесуальний статус ще не визначено), він подарував ці гранати колезі, зауваживши, що ці гранати справді бойові, щоб він звернув на це увагу. Але загиблий, вочевидь, серйозно ці слова не сприйняв, і тому ми маємо таку жахливу трагедію, – пояснила вона.

За її словами, слідчі всю ніч працювали на місці трагедії та вилучили предмети, зовні схожі на гранати, для проведення експертизи, щоб встановити, що це за боєприпаси, а далі – шляхти їх надходження, на яких підставах вони були передані іншим особам.

Зараз дивляться

– Але, за тією інформацією, яка зібрана на цей момент, ми можемо стверджувати, що це був саме нещасний випадок, саме необережне поводження з боєприпасами, – наголосила Рева.

Чи розглядається версія про “російський слід”

Речниця МВС, відповідаючи на питання, зауважила, що наразі поліція розслідує кримінальне провадження за фактом загибелі людини та необережного поводження з боєприпасами, але не виключила, що справу можуть перекваліфікувати відповідно до зібраних доказів.

Що відомо про стан 13-річногго сина загиблого

– Підліток у тяжкому стані, він під наглядом лікарів. Будемо сподіватися, що все буде добре. Донька загиблого теж отримала незначні, легкі ушкодження. З нею все гаразд, – уточнила Рева.

Водночас зауважила, що ця трагедія завдала також психологічної травми дітям, тому закликала усіх, хто повертається з фронту, не привозити та не зберігати вдома боєприпаси, а також не робити таких подарунків.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
Збройні сили України смерть Київська область МВС
Джерело матеріала