Британія продовжує закручувати гайки Москві: що відомо про нові санкції проти Росії
Британія продовжує закручувати гайки Москві: що відомо про нові санкції проти Росії

Британія продовжує закручувати гайки Москві: що відомо про нові санкції проти Росії

Загалом британський уряд запровадив санкції проти 29 фізичних та юридичних осіб, які пов'язані з вище згаданими індустріями. Це рішення прокоментував міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі.

Британія запровадила нові санкції

За словами чиновника, нові санкції спрямовані на тих, "хто надав підтримку Путіну, допомагаючи йому зменшити вплив наших санкцій на російське золото і нафту". Джеймс Клеверлі наголосив, що ці сектори відіграють найважливішу роль у контексті фінансування російського військового апарату.

Ми повинні продовжувати закручувати гайки Москві,
– підкреслив очільник британського дипломатичного відомства.

За даними порталу "Війна і санкції", станом на 2021 рік саме Росія була другим найбільшим виробником золота у світі з загальним обсягом виробництва у понад 330 тонн. Ба більше, видобування золота – це одна із найрозвиненіших індустрій в Росії. Відтак, цей сектор приносив досить значні суми до російського бюджету та сприяв розвитку економіки країни.

Ось, деякі компанії та особи, які потрапили до санкційного списку Великої Британії:

  • Найбільші російські виробники золота – Nord Gold Plc та Highland Gold Mining Ltd. Також до санкційного списку потрапили олігархи Владислав Свіблов та Костянтин Струков;

  • Трейдер Paramount Energy & Commodities DMCC, який використовує обманні методи задля пом'якшення впливу санкцій, пов'язаних із нафтовим сектором, для офіційної Москви;

  • Компанія "TK Fly Bridge" та її засновник Максим Єрмаков. Річ у тому, що ця фірма займається купівлею товарів подвійного призначення для російських виробників електроніки НПП "Исток" та Ecitech. Додамо, що Британія санкціонувала також 8 членів управління НПП "Исток";

  • Мережа, яка базується в ОАЕ та відповідальна за перевезення до Росії прибутків від реалізації російського золота. Додають, що йдеться про суму у розмірі 300 мільйонів доларів. Санкції також були застосовані проти торговців дорогоцінним металом, які пов'язані з компанією.

Наразі відомо, що Велика Британія уже запровадила санкції проти понад 1800 юридичних та фізичних осіб. Зокрема, йдеться про 129 олігархів, статки яких оцінили у 145 мільярдів фунтів стерлінгів на момент початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Теги за темою
Фінанси
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader