Затримано інформаторку РФ, яка здавала позиції ЗСУ під Бахмутом
Затримано інформаторку РФ, яка здавала позиції ЗСУ під Бахмутом

Затримано інформаторку РФ, яка здавала позиції ЗСУ під Бахмутом


Отриману інформацію фігурантка “зливала” до чотирьох Телеграм-каналів, які були створені російськими спецслужбами.

Правоохоронці затримали жінку, яка збирала розвіддані про дислокацію та переміщення українських військ в районі Бахмута. Про це СБУ.

Фігурантка намагалась встановити координати вогневих позицій ствольної та реактивної артилерії ЗСУ, у тому числі артсистем HIMARS. Також її цікавили напрямки польотів бойової авіації та маршрути руху важкої бронетехніки українських захисників.

За даними слідства, інформаторка проводила розвідувальну діяльність за місцем свого проживання – в районі міста Костянтинівка. Вона виходила на місцевість та спостерігала за переміщенням військової техніки ЗСУ, а також випитувала “потрібні” відомості у знайомих під виглядом побутових розмов.

Отриману інформацію фігурантка “зливала” до чотирьох Телеграм-каналів, які були створені російськими спецслужбами для відслідковування локацій Сил оборони України.

Жінку затримали за місцем проживання. У неї вилучено мобільний телефон, який вона використовувала для передачі розвідвідомостей агресору.

Як встановило слідство, підозрювана підписалась на ворожі інтернет-ресурси ще на початку цього року та згодом почала публікувати там свої “дописи з орієнтовними геолокаціями ЗСУ на території регіону.

Затриманій повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчиненому в умовах воєнного стану.Їй загрожує до 8 років тюрми.

Наразі фігурантка перебуває під вартою. Триває розслідування.

Нагадаємо, затримано навідника ракет РФ на житлові будинки в Харкові.

Раніше СБУ затримала “крота” ФСБ, який влаштувався на роботу до Запорізької ОВА, щоб “зливати” інформацію про ЗСУ на півдні України.



Теги за темою
СБУ затримання
Джерело матеріала
loader
loader