Сенат США не підтримав допомогу Ізраїлю без України
Сенат США не підтримав допомогу Ізраїлю без України

Сенат США не підтримав допомогу Ізраїлю без України

Сенат США не підтримав законопроєкт Палати представників про надання допомоги Ізраїлю, що не передбачає допомоги Україні. Як пише Голос Америки, демократи, які мають більшість у Сенаті, не погодились з подібним наданням допомоги.

Політики наголосили на важливості надання допомоги і Україні, і Ізраїлю, а також на фінансуванні гуманітарної допомоги, безпеки кордону та виділенні грошей Тайваню, як вказано в запиті, який Білий дім надіслав Конгресу минулого місяця на суму в 106 мільярдів доларів.

- Наші союзники в Україні не можуть собі дозволити більшу затримку, ніж наші союзники в Ізраїлі, - підкреслила сенаторка Петті Мюррей, яка очолює сенатський комітет з асигнувань.

Демократи звинуватили республіканців у політизації ізраїльського питання. План виплати допомоги Ізраїлю у законопроєкті, за який проголосувала республіканська більшість у Палаті представників, передбачає, що ці кошти буде виділено за рахунок скорочення мільярдів доларів з Податкової служби США (IRS) - фінансування, яке демократи схвалили минулого року, а Байден підписав як закон.

В Білому домі звинуватили республіканців у спробі допомогти великим корпораціям "ухилятися від податків", що лише збільшить дефіцит бюджету.

Щоб стати законом, законопроект має отримати підтримку Сенату (де більшість належить демократам) і Палати представників (де більшість належить республіканцям), і також має бути підписаний президентом США. Раніше Білий дім заявив, що президент Байден ветує законопроект Палати представників, який не передбачає допомогу Україні. На даний момент лідери Сенату готують власний законопроект з надання додаткового фінансування, і сподіваються представити його цього тижня. Сенатор Ліндсі Грем повідомив, що їхній варіант законопроекту включає фінансування України, Ізраїлю та посилення кордону з Мексикою - питання, на які особливо акцентують законодавці від Республіканської партії.

Теги за темою
США
Джерело матеріала
loader
loader