Фудкорт та зона для ігор: Київський зоопарк порадував вихованців "новобудом"
Фудкорт та зона для ігор: Київський зоопарк порадував вихованців "новобудом"

Фудкорт та зона для ігор: Київський зоопарк порадував вихованців "новобудом"

Пернаті вже обживають свій новий будинок

У київському зоопарку збудували цілий житловий комплекс для пернатих, який назвали "Дружний". Тут з комфортом цілий рік житиме велика родина папуг-монахів.

Про це повідомили на сайті КМДА. Останнім часом сім’я пернатих значно розрослося і їм знадобилося окреме комфортне житло.

Так, співробітники Київського зоопарку своїми руками спорудили для папуг-монахів справжній житловий омплекс, який включає в себе ігрову зону, фудкорт і житлові приміщення.

Усередині комплексу розташовуються каскади гнізд, а на території біля будинку є простора "ігрова зона", яка включає різноманітні гойдалки, канати, годівниці, драбинки і гризунки.

Папуга-монах

Папугам тут буде комфортно жити цілий рік, тому що в житловому комплексі встановили автономний інфрачервоний обігрів та двоконтурну систему освітлення.

Крім цього, для пернатих заготовили велику кількість хмизу. Таким чином вони зможуть самостійно будувати гнізда, в яких житимуть та виводитимуть майбутнє потомство.

Папуги вже освоїлися в житловому комплексі і почали облаштовувати свій новий будинок, який явно припав їм до душі.

Будинок для папуг

Для довідки: Довжина тіла папуги-монаха становить 27-30 см, крила 14-15 см. Забарвлення оперення зелене, груди блідо-зелено-сірі з поперечними смугами зеленого кольору. Шия з нижнього боку і передня частина голови сірого кольору, крила темно-бурі, махові пір’я сині.

Підхвість жовтувато-зелене. Дзьоб товстий, солом’яного кольору і сильно загнутий. Райдужка коричнева. Хвіст ступінчастої форми, довший за крило, ноги короткі. Самку від самця відрізнити майже неможливо, але самка менша за самця.

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що у київському парку відбувся масовий мор риби. Київським рибоохоронним патрулем було ініційовано очищення озера Алмазного від загиблих водних біоресурсів. Причини того, що сталося, встановить розслідування, яке проводитимуть фахівці.

Теги за темою
Київ Тварини
Джерело матеріала
loader