Армія Ізраїлю заявила про ліквідацію командира протитанкової бригади ХАМАС
Армія Ізраїлю заявила про ліквідацію командира протитанкової бригади ХАМАС

Армія Ізраїлю заявила про ліквідацію командира протитанкової бригади ХАМАС

Армія оборони Ізраїлю заявила про ліквідацію у секторі Гази кількох командирів ХАМАС внаслідок авіаударів.

Про це пише Times of Israel, передає Укрінформ. 

За данимим ХАХАЛ, це, зокрема, Якуб Ашур, який був командиром протитанкового комплексу керованих ракет ХАМАС у бригаді "Хан Юніс" і "брав участь в організації і керівництві наступальними діями проти сил ЦАХАЛ".

Також знищено колишнього керівника розвідувального підрозділу ХАМАС Хаміса Дабабаша, керівника роти бойової підтримки спецоперацій, офіцера розвідки і керівника інформаційного відділу в бригаді "Рафах". Дабаш був причетний до терактув Ацмоні у 2002 році, внаслідок якого загинуло п'ятеро ізраїльтян.

За даними ЦАХАЛ, батальйони ХАМАС на півночі Гази зазнали "значних ударів" і намагаються здійснювати організовані напади після ліквідації своїх командирів.

Найбільше постраждали батальйони ХАМАС "Шаті Кемп" і "Дарадж-Туффа". Заступник командира батальйону Шаті-Кемп, кілька командирів рот і ще 200 бойовиків загинули в результаті ізраїльських авіаударів і наземних операцій. Деякі з основних опорних пунктів батальйону були захоплені ЦАХАЛом.

В батальйоні "Дарадж-Туфах" загинуло все вище командування, зокрема командир батальйону, його заступник і кілька командирів рот, а також 260 бойовиків.

За даними ЦАХАЛ, до 7 жовтня ХАМАС налічував близько 30 тис. бойовиків у секторі Газа, поділених на п'ять регіональних бригад, 24 батальйони і близько 140 рот. Кожна бригада мала протитанковий ракетний комплекс, снайперські та інженерні групи, засоби протиповітряної оборони і ракетну установку, а також низку аванпостів і опорних пунктів.

Як повідомляв Укрінформ, в Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявили, що з початку наземного наступу завдали близько 4300 ударів по об’єктах ХАМАСу у секторі Гази.

Фото: Jalaa Marey

Теги за темою
війна Ізраїль Армія
Джерело матеріала
loader
loader