День подяки 2023 у США: дата і традиції свята
День подяки 2023 у США: дата і традиції свята

День подяки 2023 у США: дата і традиції свята

День подяки – незвичайне для нашої країни свято, але його вважають одним із головних у США. Воно несе тільки позитивний посил і закликає бути вдячним за все те, що ми маємо. Саме час дізнатися про це свято більше.

Коли День подяки в Америці 2023 – дата

Як відомо, День подяки припадає на четвертий четвер – у 2023 році свято припадає на 23 листопада. Сама подія має багату історію, і свято стало національним 1789 року з ініціативи президента США Джорджа Вашингтона. За ці століття свято обросло різними традиціями і звичаями, яких дотримуються і донині.

Як святкують День подяки у США – традиції

Відомо, що в США День подяки вважається сімейним святом. Прийнято збиратися в колі близьких, причому заради цього багато хто з’їжджається з усієї країни. Традиційно, в центрі столу – фарширована індичка, яку розрізають і пригощають усіх родичів. Після м’яса також подається на стіл гарбузовий пиріг. Вважається, що ці страви були на столі й у колоністів.

Зараз дивляться

Чи святкують День подяки в Україні

Примітно, що і в Україні є таке свято, яке було затверджено 2006 року. Воно вважається Всеукраїнським, і має релігійний підтекст. Потрібно дякувати Богові за хліб, мир і Україну. Офіційного свята в нашій країні поки що немає, хоч і час від часу з’являються законопроєкти з пропозиціями зробити подію офіційною.

Джерело матеріала
loader