Фаріон подасть до суду на Львівську політехніку через звільнення
Фаріон подасть до суду на Львівську політехніку через звільнення

Фаріон подасть до суду на Львівську політехніку через звільнення

Колишня народна депутатка Ірина Фаріон, яка відзначилася скандальними заявами про українських військових та оприлюдненням листа студента з окупованого Криму, збирається подавати до суду проти Національного університету Львівська політехніка.

– Звільнення без жодного підпису. Це щось нове у трудовому праві. Хай у вас все буде так натхненно, як ми завжди працювали. До перемоги, панове! Все тільки розпочинається, бо кожен фініш – це по суті старт. Готую позов до суду, – прокоментувала Фаріон новину про своє звільнення.

Нещодавно у навчальному закладі заявили про звільнення Фаріон з посади професора кафедри української мови. Вона викладала студентам у Львові, які після скандальних заяв Фаріон вийшли на протести з вимогою звільнити її.

Зараз дивляться

Зокрема, Фаріон висловилася проти українських військових, які розмовляють російською мовою.

Водночас нещодавно Фаріон оприлюднила листа від проукраїнського студента з тимчасово окупованому Криму. Вона не приховала ім’я, прізвище та інші персональні дані відправника, що дало можливість окупантам встановити особу юнака.

Служба безпеки України відкрила провадження проти Ірини Фаріон за чотирма статтями Кримінального кодексу.

Серед них – порушення рівноправності громадян, образа честі та гідності військовослужбовця, порушення таємниці листування та недоторканості приватного життя.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Водночас Служба безпеки України ініціювала психолого-лінгвістичну експертизу висловлювань Ірини Фаріон. Наразі триває досудове розслідування.

Теги за темою
СБУ Крим Львів звільнення
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader