Революція в діагностиці: як Україна змінює підхід до виявлення раку
Революція в діагностиці: як Україна змінює підхід до виявлення раку

Революція в діагностиці: як Україна змінює підхід до виявлення раку

Ракові захворювання – страшний діагноз, який чують тисячі українців. У сучасній боротьбі з хворобою Україна зробила величезний крок вперед – тепер діагностувати хворобу може штучний інтелект.

Саме за допомогою штучного інтелекту лікарі зможуть вчасно виявити захворювання.

Це надзвичайне нововведення не тільки перевищує всі раніше застосовувані традиційні методи, але і допомагає з нової сторони поглянути на діагностику раку на ранніх стадіях.

Обладнання з ШІ. Фото: скрін Ютуб
Обладнання з ШІ. Фото: скрін Ютуб

Цієї осені наша країна отримала унікальне обладнання, яке сканує та обробляє гістологічні препарати з інтегрованим штучним інтелектом. ШІ заснований на базі нейронної мережі та має здатність автоматично визначати гістологічні знімки і ідентифікувати уражені клітини та ділянки.

Цей сканер має більш розширені можливості, які не зрівняються зі звичайним мікроскопом. Штучний інтелект має здатність обробити 1500 зразків на добу. За допомогою унікального методу ефективність діагностики ракових захворювань зростає у 50 разів.

У ШІ наявна бібліотека, яка складається з 43 тисяч зразків. Це значно допомагає лікарю зробити аналіз знімків та максимально точно встановити діагноз. Завдяки сканеру лікар має переглянути лише ті слайди, які ШІ вважає найбільш підозрілими, або з патологіями.

Обладнання з ШІ. Фото: скрін Ютуб

Тобто, таким чином завантаженість на лікаря зменшується, а ефективність роботи збільшується в рази. Така технологія, як зазначають спеціалісти, може використовуватися і у ветеринарії. Поки що таке обладнання буде лише у столичній лікарні. Але протягом наступних п’ять років планують встановити таке обладнання у всіх областях нашої країни.

Раніше на порталі Знай повідомлялося, перевірте радіатор та газове обладнання дуже терміново: українців попередили на старті опалювального сезону

Також, наш портал інформував, будемо на зв'язку навіть у блекаут: "Київстар" дав надію абонентам


Джерело матеріала
loader
loader