СБУ відкрила справу щодо Ірини Фаріон за чотирма кримінальними статтями
СБУ відкрила справу щодо Ірини Фаріон за чотирма кримінальними статтями

СБУ відкрила справу щодо Ірини Фаріон за чотирма кримінальними статтями

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо Ірини Фаріон за чотирма статтями Кримінального кодексу. Про це повідомила пресслужба.

- Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження та вже призначила низку експертиз щодо висловлювань і публікацій колишньої народної депутатки Ірини Фаріон, — розповіли на сайті СБУ.

Через останні скандальні висловлювання та дії Фаріон кримінальне провадження відкрили за чотирма статтями Кримінального кодексу:

ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);

ст. 435-1 (образа честі і гідності військовослужбовця, погрози військовослужбовцю);

ст. 163 (порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфічної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв’язку або через комп’ютер);

ст.182 (порушення недоторканності приватного життя).

Також СБУ ініціювала психолого-лінгвістичну експертизу висловлювань Ірини Фаріон.

За матеріалами слідства, в одному зі своїх інтерв'ю колишня народна депутатка заявила, що не може назвати українцями російськомовних військовослужбовців ЗСУ. Це викликало хвилю обурення серед українських захисників та в суспільстві. Крім того, у своїх соцмережах вона опублікувала допис зі скриншотом повідомлення від проукраїнського студента з тимчасово окупованого Криму, в якому були вказані ім’я, прізвище та інші персональні дані. Це стало підставою його переслідування з боку російських спецслужб.

 

 

 

 

Теги за темою
СБУ
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader