Трампу дозволили брати участь у виборах у ще одному штаті — рішення суду
Трампу дозволили брати участь у виборах у ще одному штаті — рішення суду

Трампу дозволили брати участь у виборах у ще одному штаті — рішення суду

Суд штату Мічиган дозволив 45 президенту США Дональду Трампу брати участь у праймеріз Республіканської партії. Відповідне рішення схвалив суддя Претензійного суду Джеймс Редфорд, повідомляє Associated Press.

Редфорд відхилив аргументи про те, що роль Трампа у нападі на Капітолій 6 січня 2021 року означала, що суд мав визнати його непридатним для участі у президентських виборах.

Суддя заявив, що оскільки Трамп дотримувався закону штату, проходячи праймеріз, він не може усунути його від гонки.

Крім того, він сказав, що Конгрес США повинен вирішити, чи повинен Трамп бути відсторонений від виборів відповідно до розділу Конституції США, який забороняє обіймати посаду людині, яка брала участь у повстанні.

"Рішення про те, чи представляє ту чи іншу подію повстання, і чи брав участь хтось у ньому – це питання, які краще залишити Конгресу, а не одному судовому чиновнику. Суддя не може ні в якій формі і ні в якій формі втілювати подані якості кожного громадянина нації, як це роблять Палата представників та Сенат", – наголосив Редфорд.

ДОВІДКА. Проти Трампа висунуто 91 звинувачення у чотирьох кримінальних справах. Йдеться про незаконне поводження з секретними документами, спробу фальсифікації результатів виборів та незаконне витрачання коштів, зібраних на президентську кампанію. Незважаючи на це, Трамп продовжує брати участь у передвиборчій кампанії і має намір брати участь у виборах президента США у 2024 році.
  • У червні 2023 року Трамп не визнав себе винним за жодним із 37 пунктів у справі про секретні документи.
  • На LIGA.net виходив великий текст про те, які звинувачення можуть вибити Трампа з президентських перегонів.
  • 26 вересня Трампа визнали винним у шахрайстві.

Теги за темою
вибори в США
Джерело матеріала
loader
loader