Цироз печінки у 17 років: у Львові врятували юну хмельничанку, яка хоче стати співачкою
Цироз печінки у 17 років: у Львові врятували юну хмельничанку, яка хоче стати співачкою

Цироз печінки у 17 років: у Львові врятували юну хмельничанку, яка хоче стати співачкою

17-річна Наталя з Хмельниччини потрапила в Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр вже у дуже важкому стані. Серйозне захворювання почало руйнувати печінку та кишківник.

Надзвичайно рідкісне поєднання патологій призвело до цирозу

А все через те, що у місцевій лікарні дівчинці довго не могли встановити правильний діагноз і, відповідно, призначити адекватне лікування.

– Після ретельного обстеження стало очевидним, що причиною важкого стану дитини є цироз печінки, – розповіла лікарка-гастроентеролог Центру Віта Волощук.

Як пояснила Волощук, цироз розвинувся як наслідок поєднання аутоімунного  гепатиту, первинного склерозуючого холангіту та важкого неспецифічного виразкового коліту.

Зараз дивляться

Фахівці кажуть, що таке поєднане ураження зустрічається надзвичайно рідко.

Без адекватного лікування хвороба дуже швидко прогресує. Може зумовлювати важкі ускладнення з боку гепатобіліарної системи та кишківника.

Дівчинка житиме і здійснить свою мрію

Наталя хворіє з дитинства: у дівчинки періодично погіршувалось самопочуття, з’являлася жовтяниця та ознаки анемії. Печінкові проби завжди були високі.

Звісно, її лікували у місцевій лікарні, проте повного одужання досягти не вдавалося.

У вересні минулого року дівчинці стало вкрай погано. З’явився сильний біль у животі, піднялася температура.

Наталя дуже швидко ослабла, їй стало важко навіть піднятись із ліжка.

Мама дівчинки вирішила цього разу звернутись за спеціалізованою допомогою до Львова, бо побачила в соцмережах інформацію про те, що дитину з аналогічною проблемою у цьому Центрі поставили на ноги.

– Я завжди дуже боялась лікарень. Та коли потрапила в Центр, страх минув. До мене всі були добрі та уважні: і лікарі, і медсестри, – говорить дівчинка.

Після лікування Наталя почувається добре.  Ще під час перебування у лікарні вступила у музичну академію ім. Чубинського: навчатиметься вокалу, як і мріяла.

Сподівається, обов’язково колись заспіває для своїх рятівників.

Джерело і фото:

Теги за темою
Львів
Джерело матеріала
loader