Через нелегальну міграцію: Естонія та Норвегія готуються закрити кордони з РФ
Через нелегальну міграцію: Естонія та Норвегія готуються закрити кордони з РФ

Через нелегальну міграцію: Естонія та Норвегія готуються закрити кордони з РФ

Естонії розглядає варіанти часткового або повного закриття контрольно-пропускних пунктів на кордоні з Росією.

Про це повідомив керівник прикордонної служби країни Вейко Коммусаар пише Postimees.

За його словами, причиною такого кроку стала нелегальна міграція.  Тише 16 листопада за півтори години з РФ до Естонії спробували потрапити вісім громадян Сомалі без віз, при цьому до естонського КПП вони пройшли російських прикордонників.

Зараз дивляться

– Ми уважно стежимо за ситуацією і, якщо буде потрібно, готові запобігти будь-якій нелегальній міграції. Залежно від ситуації на кордоні це може означати часткове або повне закриття пунктів пропуску, – сказав керівник прикордонної служби Естонії.

Тим часом міністр юстиції й громадської безпеки Норвегії  Емілі Енгер Мель заявила, що її країна “уважно стежить” за ситуацією на кордоні РФ та Фінляндії й також готова закрити єдиний пропускний пункт на норвезько-російському кордоні в Сторскогу.

Фінляндія заявила про закриття кордону з РФ

Уряд Фінляндії виступив з пропозицією закрити з 18 листопада чотири КПП на кордоні з Росією. Йдеться про пункти пропуску Ваалімаа, Нуйямаа, Іматра і Нійрала.

За словами прем’єр-міністра країни Петтері Орпо, російські прикордонники сприяють створенню кризової ситуації, пропускаючи людей до кордону без необхідних документів.

При цьому заяви про надання міжнародного захисту прийматимуться на прикордонних переходах Салла і Вартіус. На інших пунктах пропуску, які залишаються відкритими, подати заяву про надання притулку буде неможливо.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
Росія Естонія
Джерело матеріала
loader
loader