Військова взаємодія і боротьба з наркотиками: про що домовилися Байден і Сі
Військова взаємодія і боротьба з наркотиками: про що домовилися Байден і Сі

Військова взаємодія і боротьба з наркотиками: про що домовилися Байден і Сі

Президент США Джо Байден і лідер Китаю Сі Цзіньпін під час зустрічі в Сан-Франциско домовилися відновити військову взаємодію між країнами.

Про це пише китайське державне агенство Xinhua. Крім того, країни домовилися про співпрацю у сфері боротьби з наркотиками. 

Згідно з інформацією агентства, лідери країн погодилися "відновити комунікацію на високому рівні між двома арміями на основі рівності і поваги". Країни також відновлять зустрічі між Міністерствами оборони та консультації з морської військової безпеки. Також буде покладено старт переговорам між керівниками командувань на театрі військових дій.

Також США і Китай домовилися створити робочу групу по боротьбі з наркотиками для здійснення співпраці в боротьбі з наркотиками. Крім того, буде збільшено кількість авіарейсів між країнами. 

Водночас високопоставлений американський чиновник підтвердив в коментарі CNN, що Байден і Сі Цзіньпін домовилися зробити кроки щодо обмеження виробництва фентанілу і відновлення військового зв'язку між країнами.

Відомо, що сама зустріч тривала трохи менше 4 годин. 

Зустріч Байдена і Сі Цзіньпіна

15 листопада глава КНР Сі Цзіньпін і президент США Джо Байден зустрілися в Сан-Франциско на полях саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС). Це перший візит китайського лідера до США за останні 6 років. 

Перед тим, як розмова делегацій продовжилася в закритому форматі, Байден і Сі обмінялися привітаннями і виступили зі вступним словом. Тоді Сі Цзіньпін підкреслив, що Земля – досить велика планета, щоб і Китай, і США могли досягти успіху. 

Теги за темою
США Китай
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader