Литва передала українським бійцям нову партію електрогенераторів
Литва передала українським бійцям нову партію електрогенераторів

Литва передала українським бійцям нову партію електрогенераторів

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Литва продовжує військову підтримку України. В черговому транші допомоги литовці передали українським захисникам нову партію генераторів, ліжок і сухих пайків. Про це повідомили у Міноборони Литви, передає УНН.

Деталі

Міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас наголошує, що Литва твердо дотримуватиметься своїх зобов’язань щодо підтримки України. За його словами, взимку росіяни битимуть по критичній інфраструктурі України, тому Литва закупила генератори та інше обладнання, необхідне українським солдатам на полі бою, особливо в холодну погоду.

Стаціонарні електрогенератори на дизельному паливі потужністю 160 кВт призначені для заживлення об’єктів розташованими в місцях відсутності або перебоїв електропостачання.

Електрогенератори оснащені обладнанням, що автоматично вмикає двигун електрогенератора при припиненні електропостачання від стаціонарних електромереж і вимикає його при відновленні електропостачання. При заповненому баку електрогенератор може безперервно працювати не менше 8 годин при повному навантаженні. Надані Литвою електрогенератори зможуть працювати при температурі навколишнього середовища −30 ℃ або +40 ℃.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Голова МЗС Литви заявляє, що 12 пакет санкцій проти рф достатньо амбітний і це заважає його швидкому ухваленню

Додатково

Минулого тижня Литва передала партію антидронів і генераторів. А на початку місяця в Україну литовці відправили пускові установки ракет середньої дальності NASAMS. Ще раніше вони передали безпілотники, вертольоти Мі-8, зенітні установки Л-70 з боєприпасами, бронетранспортери М113, мільйони боєприпасів, гранатомети, комплекти радіолокаційного обладнання та багато іншого забезпечення.

Литва має довгостроковий план підтримки України. На 2024-2026 роки уряд країни запланував додатково ще 200 мільйонів євро на допомогу. Загальний пакет підтримки, який Литва вже надала Україні, становить понад 1 мільярд євро або понад 1,4 відсотка. ВВП, половина цієї суми — військова підтримка.

Теги за темою
Україна війна Литва
Джерело матеріала
loader
loader