Обіцяв уникнути мобілізації: у Сумах на хабарі затримали інспектора ВСП
Обіцяв уникнути мобілізації: у Сумах на хабарі затримали інспектора ВСП

Обіцяв уникнути мобілізації: у Сумах на хабарі затримали інспектора ВСП

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Працівники ДБР у взаємодії із СБУ затримали на хабарі у Сумах інспектора військової служби правопорядку, який обіцяв “клієнтам”, що може домовитися про відстрочку чи звільнення від призову. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ДБР.

Деталі

Працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії із СБУ викрили у Сумах під час отримання частини хабаря у $3 000, інспектора військової служби правопорядку, який обіцяв місцевим призовникам уникнути мобілізації.

Згідно з інформацією слідства, фігурант пояснював своїм “клієнтам”, що має зв’язки з потрібними людьми у місцевому військкоматі, відтак може домовитися про відстрочку чи навіть звільнення від призову.

Підозрюваний, перебуваючи у званні сержанта, демонстрував замовникам фейкове посвідчення капітана.

У середньому вартість своїх послуг зловмисник, як вказується, оцінював у понад $10 000.

Також фігурант мав чисті бланки повісток з печатками, які видавав, щоб убезпечити ухилянтів від отримання повісток. Таким чином, “клієнти” могли апелювати до працівників ТЦК та СП, що вони вже отримали повістку та як раз йдуть до військкомату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Умєров назвав боротьбу з корупцією одним з ключових завдань Міноборони

Згідно з інформацією ДБР, військовослужбовця затримано під час отримання частини хабаря у $3 000, а ще $8 000 він отримав раніше.

Наразі чоловіку повідомлено про підозру за пропозицію здійснити вплив за надання неправомірної вигоди та одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екскомандир військової частини, який нині працює заступником голови Золочівської РВА, завдав державі 25 млн грн збитків

Теги за темою
війна СБУ ДБР хабар
Джерело матеріала
loader
loader