Комітет Ради вже вдруге не підтримав скасування заочного навчання
Комітет Ради вже вдруге не підтримав скасування заочного навчання

Комітет Ради вже вдруге не підтримав скасування заочного навчання

Скасування заочної освіти в України поки відтерміновується, оскільки на сьогоднішньому засіданні Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій виключив відповідну норму вже з другого законопроєкту – №10177 (щодо розвитку освітніх траєкторій та вдосконалення освітнього процесу у вищій освіті).

Про це повідомила заступниця голови фракції Слуга народу, народна депутатка, голова підкомітету з питань вищої освіти Юлія Гришина.

– Відміняти заочну форму навчання, я вважаю, не на часі, оскільки у нас на сьогодні майже 300 тис. наших громадян, зокрема і військових, навчаються заочно, – вона в ефірі Суспільного.

Зараз дивляться

За її словами, цей документ передбачає надання права студентам самостійно вибудовувати індивідуальну освітню траєкторію, “коли навчання вимірюється не роками, а кредитами, які вони опановують”, тобто вони зможуть швидше опанувати програму і отримати диплом, або ж розтягувати її в часі.

– І це основне призначення цього документу. Але в ньому зашита норма, вже вдруге, в перехідних положеннях, про припинення набору на заочну та вечірню форму навчання з 2024 року, – наголосила нардепка.

Вона зауважила, що це питання викликало багато дискусій у суспільстві, тому на Комітеті було прийнято рішення, “що ми відправляємо цей законопроєкт в зал, але норму про скасування заочної форми навчання ми звідти виключаємо”.

– Звісно, ми розуміємо, що якість освіти у багатьох університетах на заочній формі навчання потребує удосконалення, так само як і на денній. Тому я запропонувала зібратися разом з Міносвіти, з профільними органами влади і студентами і напрацювати новий законопроєкт, який передбачатиме цілий комплекс заходів, щоб вдосконалити систему якості освіти і на денній, і на заочній, і на дистанційній формі навчання, – підсумувала Гришина.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело матеріала
loader
loader