Добігався: в Україні на 15 років засудили легкоатлета, який шпигував за ЗСУ під час пробіжки
Добігався: в Україні на 15 років засудили легкоатлета, який шпигував за ЗСУ під час пробіжки

Добігався: в Україні на 15 років засудили легкоатлета, який шпигував за ЗСУ під час пробіжки

КИЇВ. 17 листопада. УНН. В Україні на 15 років засудили агента російських спецслужб, який шпигував за українськими військовими на Херсонщині. Про це УНН повідомляє із посиланням на СБУ. 

Деталі

Зловмисником виявився місцевий тренер з легкої атлетики, який майже щодня пробігав від 10 до 50 км, щоб відстежувати місця базування та маршрути руху українських військ.

Цитата

“Контррозвідники СБУ затримали зловмисника у травні 2022 року “на гарячому”, коли він приховано фотографував один з місцевих об’єктів Укрзалізниці. За матеріалами Служби безпеки суд призначив затриманому 15 років тюрми з конфіскацією майна”, — резюмували у відомстві.

Слідчі встановили, що 55-річний спортивний тренер був дистанційно завербований кадровим співробітником фсб у березні 2022 року.

Доповнення

У СБУ з’ясували, що під час бігу чоловік здійснював приховану фото- та відеозйомку. Для цього використовував камеру власного мобільного телефону, який статично закріплював на руці. Серед основних завдань “бігуна” була розвідка локацій із важким озброєнням та боєприпасами ЗСУ.

Також російський агент розробив для окупантів топографічну схему, в якій позначив координати українських блокпостів на основних автошляхах регіону.

За кожне виконане вороже завдання зловмисник отримував від окупантів грошову винагороду, яка надходила на його банківську картку.

Розвідувальна інформація потрібна була загарбникам для планування повітряних обстрілів регіону та можливих розвідувально-диверсійних операцій.

Нагадаємо

Служба безпеки України затримала доцента одного з університетів Харкова, який працював на російське гру і корегував удари окупантів по військовій та критичній інфраструктурі обласного центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеолога “денацифікації” України Гаспаряна заочно засудили до 10 років ґратами

Теги за темою
Росія СБУ
Джерело матеріала
loader
loader