The Economist назвав Трампа "найбільшою загрозою" для геополітики
The Economist назвав Трампа "найбільшою загрозою" для геополітики

The Economist назвав Трампа "найбільшою загрозою" для геополітики

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Американський тижневик The Economist присвятив обкладинку свого випуску 45-му президенту США та найбільш ймовірному кандидату від Республіканської партії на виборах 2024 року Дональду Трампу. У разі перемоги на майбутніх виборах Трамп може стати "найбільшою геополітичною загрозою". Про це у четвер, 16 листопада йдеться у статті тижневика The Economist, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що Трамп на цей момент заручився підтримкою 59% опитаних громадян США. У той час як чинний лідер Сполучених Штатів Джо Байден отримав лише 37%.

При цьому політологи розглядають перемогу експрезидента-республіканця як спробу власного реваншу і нагадують, що під час виборів у 2020 році, Трамп вдавався до методів маніпуляцій, залякувань та відвертої брехні.

Цитата

"Повернувши собі владу він, безсумнівно, зміцниться у своєму внутрішньому почутті, що тільки ті, хто програв, дозволяють себе пов'язувати нормами, звичаями та самопожертвою, які складають основи національної єдності. Переслідуючи своїх ворогів, Трамп вестиме війну з будь-яким інститутом, який стане у нього на шляху, включаючи суди та Міністерство юстиції", - заявили автори політичної колонки.

Вони зауважили, що перемога Дональда Трампа вдарить по позиції Штатів за кордоном.

"А зважаючи на те, що політика Трампа, швидше за все, гостро увійде в розріз із вектором Європи, невтішні прогнози для України. Диктатор володимир путін скористається розбіжностями на Заході та продовжить наступ на суверенні території сусіда", - вважають журналісти видання.

Теги за темою
США Дональд Трамп вибори
Джерело матеріала
loader
loader