У ДСНС вже працюють 19 машин механізованого розмінування
У ДСНС вже працюють 19 машин механізованого розмінування

У ДСНС вже працюють 19 машин механізованого розмінування

КИЇВ. 17 листопада. УНН. У ДСНС завдяки міжнародній підтримці вже працюють 19 машин механізованого розмінування, роботизовані системи, безпілотні літальні апарати. Про це заявив директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Олег Бондарь на брифінгу в Military Media Center, передає УНН.

Цитата

«На оснащенні піротехнічних підрозділів ДСНС наразі знаходяться 19 машин механізованого розмінування, які виконують завдання на найбільш пріоритетних напрямках. За їх допомогою вже обстежено понад 400 гектарів території», - розповів Бондарь.

Деталі

За його словами, на сьогодні машини механізованого розмінування отримано від Уряду Канади, Уряду Швейцарії, Уряду Естонії, Фондів Говарда Баффета та Юнайтед 24.

Бондарь зазначив, що наразі загальна потреба складає - 41 машина механізованого розмінування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ДСНС показали роботу піротехніків на сучасних швейцарських машинах механізованого розмінування

«Плануємо за рахунок міжнародних партнерів отримати ще 18 одиницю таких машин. (10 од. – Уряд Півд. Кореї, 4 од. – Уряд Канади, 1 од. – Уряд Азербайджану,2 од. – Уряд Австрії, 1 од. – Уряд Великої Британії)», - сказав Бондарь.

Він зазначив, що для проведення розвідки територій (акваторій) та знешкодження найбільш небезпечних виявлених мін та боєприпасів піротехнічні підрозділи ДСНС використовують роботизовані комплекси.

На даний час в підрозділах в наявності:

· 9 сухопутних роботизованих комплексів;

· 5 надводних роботизованих комплексів;

· 23 підводних роботизованих комплексів

«30% території України є потенційно небезпечною та потребує обстеження і розмінування. Це близько 174 тис. км²», — заявив Бондарь.

Він додав, що основний пріоритет обстеження та розмінування - об’єкти критичної інфраструктури та домогосподарства на територіях деокупованих територіях.

Теги за темою
Україна ДСНС
Джерело матеріала
loader
loader