Надання нової допомоги Україні від США може затягнутися на місяць – Bloomberg
Надання нової допомоги Україні від США може затягнутися на місяць – Bloomberg

Надання нової допомоги Україні від США може затягнутися на місяць – Bloomberg

Рішення США про надання нової допомоги Україні ризикує затягнутися до середини грудня, а може й довше, що ставить під сумнів здатність Вашингтона продовжувати постачання зброї, яка зараз життєво необхідна.

Прихильники України в Конгресі ведуть жорстку боротьбу за розширення пакету допомоги, пише Bloomberg.

Найближча дата, коли він може ухвалити новий пакет – це середина грудня, тобто майже через два місяці після того, як президент Джо Байден вперше запросив $61 млрд на підтримку Києва.

Зараз дивляться

Сенатори від обох партій планують найближчими днями працювати над угодою щодо пакету допомоги у поєднанні з прикордонною політикою, за який вони зможуть проголосувати після святкування Дня Подяки, тобто після 23 листопада.

– Ми повинні підштовхнути себе до переговорів протягом наступного тижня. В українців закінчується пальне, зброя і боєприпаси. Конгрес повинен діяти в терміни, які мають значення, – заявив Кріс Кунс, демократ від штату Делавер, який має тісні зв’язки з Байденом.

Прихильники України в Конгресі як і раніше впевнені в більшій допомозі з боку США. Зокрема голова комітету Палати представників у закордонних справах Майкл Маккол заявив, що “немає жодних шансів”, що допомога не буде схвалена, оскільки “це дуже важливо”.

А лідер більшості у Сенаті Чак Шумер пообіцяв демократам, що законопроєкт про Україну буде винесений на голосування після перерви на День Подяки. Шумер також визнав, що будь-який пакет по Україні включатиме угоду з прикордонної політики.

Водночас голова комітет Сенату з питань видатків Сьюзан Коллінз заявила, що переговори за зачиненими дверима щодо прикордонної політики просуваються, і є надія на укладення угоди вже наступного тижня.

– Якщо ми не надамо додаткову допомогу Україні до кінця року, це буде помилкою історичного масштабу, – заявив голова комітету Сенату з розвідки Марк Ворнер.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Ппосол України в США Оксана Маркарова раніше пояснила, чому голосування в американському Конгресі не є зрадою.

За її словами, тимчасова бюджетна революція планувалася і погоджена обома партіями лише з урядовими видатками на рівні 2023 року для уникнення блокування роботи уряду, тому

Маркарова зауважила, що найбільш гарячі дискусії точаться навколо прямої бюджетної та гуманітарної допомоги, а також коштів для південного кордону США. Це питання прив’язане до пакету підтримки України та Ізраїлю, а також Південнотихоокеанської допомоги.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader