Перемога над Італією або шлях плейоф: як Україні вийти на Євро-2024 з футболу
Перемога над Італією або шлях плейоф: як Україні вийти на Євро-2024 з футболу

Перемога над Італією або шлях плейоф: як Україні вийти на Євро-2024 з футболу

Збірна України з футболу у понеділок, 20 листопада, проведе вирішальний матч проти Італії за пряму путівку на чемпіонат Європи-2024 від групи С. Гра відбудеться у німецькому Леверкузені та стадіоні БайАрена.

У п’ятницю, 17 листопада, з рахунком 5:2 та потіснили синьо-жовтих у турнірній таблиці з другого місця. В обох команд по 13 очок, але італійці попереду завдяки перемозі у першому матчі.

У матчі у Леверкузені скуадру адзуру влаштує нічия для прямого виходу на Євро-2024, а ось підопічним Сергія Реброва необхідна лише перемога.

Зараз дивляться

В разі поразки або нічиєю з Італією синьо-жовті ще матимуть потенційну нагоду вийти на Євро-2024 через плейоф.

Що потрібно, щоб Україна вийшла у плейоф?

В разі третього місця у групі С Україна ще матиме потенційну нагоду поборотися за путівку, але тут все залежить від інших команд.

Вихід на Євро Сербії

Збірна Україна зможе потрапити у плейоф, якщо на чемпіонат Європи кваліфікується Сербія. Зараз серби випереджають Чорногорію на два бали. В останньому турі балканцям треба не програти Болгарії або чекати невдачі чорногорців у матчі з Угорщиною. Вихід Сербії на Євро-2024 зараз вважається найімовірнішим.

Скриншот: УЄФА

Вихід на Євро Ізраїлю

У групі I ситуація складніша, адже Ізраїль відстає від Швейцарії та Румунії на 4 бали. Їм треба обіграти Румунію та Андорру у двох матчах, що залишилися та сподіватися, що румуни не переможуть Швейцарію.

Скриншот: УЄФА

Вихід на Євро-2024 Нідерландів та Чехії

Цей варіант ще складніший. З групи В путівку мають вибороти Нідерланди, які мають рівну кількість очок з Грецією – по 12, а з квінтету E – Чехія. Польща вже втратила нагоду пройти через відбір, але шанси у цій групі зберігають Чехія та Молдова.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Скриншот: УЄФА
Скриншот: УЄФА

При цьому, на Євро не повинна вийти Вірменія з групи D. Зараз вірменці йдуть четвертими із 7 очками та двома матчами у запасі. Вірменію випереджає Уельс та Хорватія – обидві мають 10 очок у шести матчах.

Скриншот: УЄФА

Якщо перших два варіанти не реалізуються, а лише цей, то тоді Україна гратиме у плейоф у Шляху А зі складнішими суперниками (Хорватія, Польща або Уельс та Естонія).

Теги за темою
футбол
Джерело матеріала
loader