Нацбанк презентував нову пам’ятну медаль: фото
Нацбанк презентував нову пам’ятну медаль: фото

Нацбанк презентував нову пам’ятну медаль: фото

Медаль присвячена сержантському і старшинському складу ЗСУ

До Дня сержанта Збройних Сил України, який відзначають в Україні 18 листопада, презентували нову пам’ятну медаль "Сержантський корпус".

Джерело: пресслужба Нацбанка.

Цитата: "Нова пам’ятна медаль присвячена сержантському і старшинському складу ЗСУ та є відзначенням їхнього подвигу та титанічної щоденної роботи із забезпечення боєздатності військ".

Подробиці: На аверсі медалі на дзеркальному тлі розміщено гасло сержантів і старшин Збройних Сил України "слідуй за мною! роби як я!", у центрі зображено українського сержанта-лідера, який веде за собою солдатів у бій, угорі – малий Державний Герб України та напис Україна, рік карбування 2023, логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (ліворуч від зображення сержанта).

Ще деталі: На реверсі медалі розміщено написи: Сержантський корпус Збройних сил України, девіз сержантського і старшинського складу Збройних Сил України – честь, відданість, відповідальність, професіоналізм (по колу), в центрі на дзеркальному тлі зображено символіку Сержантського корпусу Збройних Сил України та стилізований тризуб, що використовується Збройними Силами України.

Джерело матеріала
loader
loader