Блокада на кордоні з Польщею: створено штаб допомоги українським водіям
Блокада на кордоні з Польщею: створено штаб допомоги українським водіям

Блокада на кордоні з Польщею: створено штаб допомоги українським водіям

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з профільними асоціаціями та перевізниками створило на заблокованому польськими перевізниками кордоні України та Польщі штаб допомоги українським водіям. Про це повідомила пресслужба відомства у неділю, 19 листопада у Facebook.

Українські водії понад 10 днів залишаються заблокованими на польському кордоні.

В бік Ягодина черга розтягнулася на понад 30 км, вбік Рави Руської – понад 10 км, убік Краківця – понад 16 кілометрів.

«Його ключова задача – забезпечити наших людей їжею, питною водою, медикаментами та пальним. За кожним з трьох пунктів перетину кордону закріплений координатор, який збирає потреби та перебуває на постійному звʼязку з водіями. Сьогодні на кордоні вже працює ініціативна команда, яка має 11 тисяч наборів для харчування, питну воду та необхідні ліки», – йдеться в повідомленні.

Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Польські перевізники заблокували рух вантажівок на трьох пунктах пропуску на польсько-українському кордоні з 6 листопада. Йдеться про пункти пропуску «Гребенне – Рава-Руська», «Корчова – Краківець», «Дорогуськ – Ягодин».

Так, 17 листопада організатори блокування кордону заявили, що планують перекрити останній відкритий для проїзду вантажівок пункт перетину «Медика – Шегині».

Зазначено, що міністерство спільно з профільними відомствами також сприятиме евакуації водіїв на територію України, якщо виникатиме така потреба.

Блокада на кордоні з Польщею: створено штаб допомоги українським водіям - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Джерело матеріала
loader
loader