"Дуже чутливе питання": у Раді анонсували єдиний законопроект про мобілізацію
"Дуже чутливе питання": у Раді анонсували єдиний законопроект про мобілізацію

"Дуже чутливе питання": у Раді анонсували єдиний законопроект про мобілізацію

Документ торкнеться як мобілізації, так і демобілізації

Українські нардепи хочуть навести лад у законодавстві щодо мобілізації та зібрати всі законопроєкти в один документ, щоб комплексно розв'язати це питання.

Як розповів в ефірі єдиного марафону новин голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, документ стосуватиметься не лише мобілізації, а й демобілізації військовослужбовців.

"Є багато питань, які потрібно врегулювати. І я хочу, щоб країною не розносилися непідтверджені чутки, зробити краще так, що коли ми на комітеті сформулюємо одну редакцію, зробити ефір і про це розповісти. Тому що зараз це питання дуже чутливе", — сказав він.

За його словами, зараз у Раді зареєстровано близько 10 документів, які стосуються мобілізаційних питань, а тому їх намагаються поєднати в одне. Щодо термінів, то очікується, що проєкт представлять у середині грудня.

Арахамія зазначив, що насамперед законопроєкт торкнеться питань про те, що:

  • є люди, які воюють уже два роки без ротацій;
  • інваліди 1 та 2 груп не можуть демобілізуватися;
  • демобілізація також не призначена для людей, які пройшли полон;
  • не вирішено юридичних моментів у становищі військових з онкологічними захворюваннями, які обмежено придатні до служби;
  • необхідно врегулювати питання призовного віку.

Нагадаємо, раніше ми писали про те,яких студентів можуть призвати до ЗСУ та які хвороби більше не привід для відстрочення.

Теги за темою
Україна Давид Арахамія
Джерело матеріала
loader