Орбан написав листа з вимогою заблокувати всю допомогу ЄС Україні – Politico
Орбан написав листа з вимогою заблокувати всю допомогу ЄС Україні – Politico

Орбан написав листа з вимогою заблокувати всю допомогу ЄС Україні – Politico

Прем’єрміністр Угорщини Віктор Орбан вибухнув черговою заявою, він пропонує заблокувати всю допомогу ЄС Україні, а також майбутній вступ країни до блоку. Він вимагає, аби лідери Євросоюзу переглянули всю стратегію підтримки Києва.

Про це повідомляє видання

Зазначається, що Орбан написав листа голові Європейської ради Шарлю Мішелю, в якому йдеться, що жодні рішення щодо фінансування України, відкриття переговорів про вступ до ЄС або подальші санкції проти РФ не можуть бути ухвалені доки не відбудеться “стратегічна дискусія” у Брюсселі в середині грудня.

Зараз дивляться

– Європейська Рада повинна підбити підсумки реалізації та ефективності нашої нинішньої політики щодо України, включаючи різні програми допомоги, – пише Орбан у листі.

Крім того, він ставить питання, чому Європа повинна продовжувати підтримувати Україну тоді, коли США, що надають Києву основну частину військової допомоги, можуть виявитися не в змозі фінансувати далі через партійний глухий кут у питанні щодо подальшої підтримки.

– Європейська Рада повинна провести відверту і відкриту дискусію з приводу здійсненності стратегічних цілей ЄС в Україні. Чи вважаємо ми ці цілі реально досяжними? Чи є ця стратегія стійкою без надійної підтримки з боку США? Чи можемо ми вважати постійну підтримку з боку США перманентною? Як ми уявляємо собі архітектуру безпеки Європи після війни, – йдеться у листі.

Зокрема Орбан зазначив, що “Європейська Рада не в змозі прийняти ключові рішення щодо пропонованих гарантій безпеки або додаткової фінансової підтримки України, схвалити подальше посилення режиму санкцій ЄС або домовитися про майбутнє процесу розширення, якщо не буде знайдений консенсус щодо стратегії стосовно України”.

Теги за темою
Євросоюз Угорщина
Джерело матеріала
loader