Україна не буде робити виключень для Угорщини на шляху до ЄС – Стефанішина
Україна не буде робити виключень для Угорщини на шляху до ЄС – Стефанішина

Україна не буде робити виключень для Угорщини на шляху до ЄС – Стефанішина

Представники української влади проводять двосторонні переговори з кожною з держав, чиї меншини живуть на території України, щоб виконати критерії Європейської Комісії для відкриття переговорів про вступ із ЄС. Разом з тим, український уряд не робитиме жодних “особливих виключень” для жодної меншини.

Про це заявила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв’ю Українській правді.

За її словами, те, що Угорщина “найголосніше кричить” про угорську нацменшину в Україні, “взагалі не означає, що в угорської меншини в Україні є якась особлива проблематика”.

Зараз дивляться

– Ми в такому самому діалозі, наприклад, з румунською стороною. Румунська меншина – одна з найбільших меншин в Україні. Так само Молдова визнала румунському національною мовою, тепер румунськомовне населення в Україні ще збільшиться. Але ми в діалозі і немає такого крику, – пояснює Стефанішина.

Віцепрем’єрка каже, що Україна змінить законодавство про нацменшини передусім з огляду на питання з освітнім процесом.

– Наш етап переходу на новий рівень законодавчого регулювання більш прогресивний. Він створить і ясність на місцях, тобто освітяни на місцях – у Закарпатській, в інших областях України – будуть мати більшу ясність стосовно організації навчального процесу, – каже вона.

Теги за темою
Євросоюз Угорщина
Джерело матеріала
loader
loader