У ексглави Держспецзв’язку Щиголя виявили криптогаманець з майже $1,5 млн – САП
У ексглави Держспецзв’язку Щиголя виявили криптогаманець з майже $1,5 млн – САП

У ексглави Держспецзв’язку Щиголя виявили криптогаманець з майже $1,5 млн – САП

Правоохоронці виявили у телефоні колишнього голови Держспецзв’язку Юрія Щиголя криптогаманець, на якому зберігається криптовалюта на майже $1,5 млн.

Такі дані були озвучені під час засідання Вищого антикорупційного суду, на якому обирають запобіжний захід експосадовцю.

Детектив НАБУ і прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просять суд узяти Щиголя під варту з альтернативою застави у 50,23 млн грн.

Зараз дивляться

Прокурор аргументував це клопотання тим, що “в телефоні Щиголя виявлено криптогаманець, на якому зберігаються кошти у різних криптовалютах”.

– Зокрема, криптовалюта Tether USDT у кількості 1 201 285 одиниць, що станом на 20 листопада становить 1 201 928 доларів, – повідомив прокурор.

Крім того, у криптогаманці є біткоїни у кількості 6,9, вартість яких оцінюється в $265 тис. Тобто загальна сума криптовалюти становить $1,47 млн.

Правоохоронці також знайшли під час обшуків у Юрія Щиголя €82 тис. і $72 тис. готівки.

Судове засідання щодо запобіжного заходу для ексглави Держспецзв’язку ще триває.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

У чому підозрюють Юрія Щиголя

20 листопада Кабінет міністрів звільнив голову Державної служби спецзв’язку та захисту інформації Юрія Щиголя та його заступника Віктора Жору.

А НАБУ і САП оголосили про викриття схеми, до якої причетне керівництво Держспецзв’язку. Підозрюваними в справі є шість осіб, зокрема Юрій Щиголь та його заступник.

За версією слідства, учасники цієї схеми заволоділи державними коштами в розмірі понад 62 млн грн під час закупівлі обладанання та програмного забезпечення за завищеною вартістю. Йдеться про період 2020-2022 років.

Підозру оголошено за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Фігурантам загрожує від 7 до 12 років ув’язнення.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader