Справа Дубінського: суд арештував майно нардепа на $2,5 млн
Справа Дубінського: суд арештував майно нардепа на $2,5 млн

Справа Дубінського: суд арештував майно нардепа на $2,5 млн

За матеріалами ДБР суд арештував майно чинного народного депутата Олександра Дубінського, підозрюваного у державній зраді, зокрема й те, що зареєстровано на його матір та колишню дружину.

Йдеться загалом про 39 об’єктів нерухомості: 23 квартири у Києві, 8 земельних ділянок, два житлові будинки у столиці та області, а також 15 автомобілів.

Слідчі з’ясували, що нардеп та його близькі протягом кількох останніх років стали власниками великої кількості квартир, автомобілів, двох будинків і 70 соток землі на загальну суму близько $2,5 млн.

Зараз дивляться

Водночас їхні офіційні доходи не дозволяли придбати стільки нерухомості.

Вони також встановили, що нардеп, його мати і тоді ще дружина протягом 2008-2023 років провели ризикові фінансові операції на мільйонні суми, зокрема і з готівкою.

– Вони значно перевищують офіційно отримані доходи, що може свідчити про легалізацію коштів через придбання родиною високоліквідних активів, а також зарахуванням грошей на депозитні рахунки, – пояснили в ДБР.

Досудове розслідування здійснюється за ст. 212 (ухилення від сплати податків) та ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) ККУ.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

13 листопада нардеп отримав

А 14 листопада без можливості внесення застави щонайменше до 12 січня 2024 року.

Дубінському також інкримінують нібито для супроводу батька на лікування, а також організацію схеми з виїзду ухильників за межі України.

Теги за темою
ДБР
Джерело матеріала
loader
loader