Ракети та боєприпаси для ЗСУ. У Міноборони назвали пріоритети на 2024 рік
Ракети та боєприпаси для ЗСУ. У Міноборони назвали пріоритети на 2024 рік

Ракети та боєприпаси для ЗСУ. У Міноборони назвали пріоритети на 2024 рік

У міністерстві оборони назвали ракетне озброєння та боєприпаси пріоритетами бюджету на 2024 рік. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

За словами заступника міністра Юрія Джигира, на закупівлю ракет та боєприпасів у 2024 році піде 175 млрд грн, а на військову техніку – близько 80 млрд.

Наступний пріоритет – поточний ремонт пошкодженої техніки та закупівля запасних частин.

"Уряд поставив завдання максимально контрактувати озброєння та військову техніку українського виробника. І за нашими оцінками, понад 190 млрд, які контрактуватимуться наступного року, залишаться у вітчизняного виробника", – заявив чиновник.

  • На початку 2023 року навколо Міноборони виник гучний скандал, коли з'ясувалося, що воно закуповує продукти для військових у кілька разів дорожче, ніж у столичних магазинах.
  • Міноборони назвало ці звинувачення маніпулятивними, але майже одразу уряд звільнив заступника міністра з тилового забезпечення, а потім посаду втратив і директор департаменту закупівель Міністерства оборони.
  • Також Верховна Рада зобов'язала Міноборони частково відкрити інформацію про свої закупівлі – з кінця квітня вона оприлюднює звіти про тендери.
  • У серпні навколо закупівель виник новий скандал через куртки для ЗСУ. За попередніми результатами перевірки антикорради при Міноборони, куртки з Туреччини для українських військовослужбовців, які стали об'єктом розслідування журналістів, точно були зимовими.

Теги за темою
війна Бюджет
Джерело матеріала
loader
loader