У Бурятії окупант купив довідку про смерть, щоб не йти на війну
У Бурятії окупант купив довідку про смерть, щоб не йти на війну

У Бурятії окупант купив довідку про смерть, щоб не йти на війну

Мобілізований із Бурятії Зорігто Арабжаєв купив фальшиву довідку про свою смерть, щоб не повертатися на війну. Його викрили і суд засудив військового на п'ять років колонії за дезертирство. Про це повідомляє «Сибір.Реалії» з посиланням на вирок суду.

Зазначається, що Арабжаєва мобілізували у листопаді 2022 року. Весною він приїхав у відпустку, але в частину після нього не повернувся. Коли військові прийшли додому до Арабжаєва, його син показав довідку про смерть батька. Пізніше з'ясувалося, що документ є фальшивим. Співробітники військової поліції затримали Арабжаєва 4 травня.

У суді чоловік пояснив, що не хотів повертатися на фронт через емоційний стан дружини. У вересні 2022 року в ДТП загинув старший син Арабжаєвих, а за два місяці мобілізували Зоригто. Дружина переживала за нього та загрожувала суїцидом, якщо він повернеться на війну. Через це Арабжаєв вирішив замовити довідку про свою смерть.

Суд зазначив, що у сім'ї була негативна психологічна атмосфера, що вплинуло на дії підсудного. При цьому дружина Арабжаєва не зверталася за медичною допомогою. Військовослужбовця визнали винним у дезертирстві та засудили до п'яти років позбавлення волі у колонії загального режиму.

Джерело матеріала
loader
loader