У зоні ризику діти: симптоми пневмонії, яка вирує в Китаї
У зоні ризику діти: симптоми пневмонії, яка вирує в Китаї

У зоні ризику діти: симптоми пневмонії, яка вирує в Китаї

Експерти канадської кампанії з догляду за літніми людьми на своєму розповіли про п’ять тривожних ознак пневмонії, зростання захворюваності на яку спостерігається зараз у Китаї. За словами фахівців, важкі випадки запалення легенів можуть призвести до госпіталізації та навіть смерті.

Приплив грипоподібних захворювань

Зазначається, що органи охорони здоров’я низки країн висловили занепокоєння після того, як китайська влада підтвердила зростання випадків пневмонії серед дітей.

Перші повідомлення надійшли в жовтні, коли офіційні особи Китаю повідомили про приплив грипоподібних захворювань порівняно з тим самим періодом за попередні три роки.

Зараз дивляться

22 листопада Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) звернулася до Китаю з офіційним запитом про детальну інформацію про спалах.

Попереджувальні ознаки пневмонії

Через вплив на легені деякі симптоми пов’язані з тим, як ми дихаємо, хоча й не всі з них, зазначають експерти. Вони назвали п’ять потенційних тривожних сигналів. До них належать:

  • біль у грудях під час дихання або кашлю;
  • відчуття втоми або слабкості;
  • нудота та/або блювання;
  • діарея;
  • задишка.

Симптоми пневмонії в літніх людей

Медики попередили, що ці симптоми можна легко сплутати з ознаками застуди або грипу. Крім того, вони також можуть відрізнятися залежно від віку пацієнта. Наприклад, у літніх людей це може бути менш помітно.

– Наприклад, кашель із харкотинням і висока температура, що супроводжується ознобом, який часто пов’язаний із пневмонією, нерідко відсутні в літніх людей, – зазначають експерти.

За їхніми словами, двома тривожними ознаками пневмонії в літніх людей є сплутаність свідомості та/або марення, а також температура тіла, нижча за нормальну.

Коли потрібно терміново викликати невідкладну допомогу

Фахівці закликають одразу ж звертатися по невідкладну медичну допомогу, якщо:

  • вам важко дихати: ви задихаєтеся і не можете говорити;
  • у вас бліді, синюшні або плямисті шкіра, губи або язик;
  • ви раптово відчуваєте розгубленість – наприклад, не знаєте, де перебуваєте;
  • ви не можете розбудити дитину, і вона почувається млявою.

Теги за темою
Китай
Джерело матеріала
loader
loader