Москву вночі атакували дрони
Москву вночі атакували дрони

Москву вночі атакували дрони

Російська столиця Москва в ніч на 26 листопада піддалася "масованій атаці" дронів. Про це заявив московський мер Сергій Собянін.

За його даними, це були, звичайно, українські БПЛА і нібито п'ять з них були збиті в районі Наро-Фомінська (50 км до зовнішнього транспортного кільця Москви), Одинцово (західне передмістя Москви), Подольська (південне передмістя Москви), Раменського (південно-східне передмістя Москви). При цьому губернатор Московської області додав, що зафіксовані пошкодження будинків, нопогибших і постраждалих немає.

Московські аеропорти Внуково і Домодєдово вночі тимчасово не працювали.

Московський мер заявив, що безпілотники летіли нібито з південного заходу-їх бачили в Брянській, Калузькій і Тульській областях. За його словами, там вдалося перехопити кілька дронів.

В цілому, за даними росЗМІ, 11 безпілотників були збиті вночі, ще 9 БПЛА Російська ППО збила вранці над територією Московської, Тульської, Калузької та Брянської областей.

Крім цього, над Тулою були збиті два безпілотника і уламки одного з них нібито потрапили в житловий будинок. Пізніше стало відомо, що безпілотник дійсно врізався в багатоповерхівку в Тулі. В результаті вибуху пошкоджено балкон на 12 поверсі і вибило кілька вікон.

Жителі кількох квартир були евакуйовані в найближчий дитячий сад. Сам будинок вже обстежили вибухотехніки. 

Також росЗМІ оприлюднили момент вибуху БПЛА в Тулі.

Пізніше стало відомо, що в результаті вибуху збитого БПЛА в Тулі постраждала одна людина. РосЗМІ навіть оприлюднили відео з пошкодженої квартири, в якій під час вибуху перебував 44-річний чоловік. Він поранений в ногу. Також повідомляється про двох поранених жінок.

У самій квартирі вибуховою хвилею розбило всі вікна, меблі, а також зруйнувало частину стіни.

При цьому тульські місцеві досі фіксують польоти БПЛА над містом.

Як вже додав речник Української добровольчої армії" Південь " Сергій Братчук, у Смоленську дрон потрапив у район авіазаводу, проте інформація про це поки перевіряється.

Атака дронів на РФ

Час від часу на РФ налітають дрони-камікадзе. Одна з таких атак сталася в ніч на 23 серпня в Москві, а також Хімках та інших населених пунктах Підмосков'я були чутні вибухи. Невідомий безпілотник врізався в будівлю "Москва-Сіті". Пізніше влада російської столиці заявила, що дронів було три, але сили протиповітряної оборони змогли відбити атаку за допомогою РЕБ. В результаті атаки постраждалих немає, але вибило вікна в сусідньому житловому будинку.

Теги за темою
Росія
Джерело матеріала
loader
loader